Notícies

Més d'un centenar de tècnics municipals i representants de col·legis professionals debaten sobre la Llei Òmnibus

Foto : Bartina, Vilert i Felip durant la inauguració de la jornada

Prop de 120 tècnics municipals i professionals de diversos col·legis van participar ahir a la jornada organitzada per la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona sobre les incidències de la Llei 25/2009 (Llei Òmnibus) en la tramitació de llicències als ens locals en l’àmbit d’urbanisme i activitats.

L’objectiu de la sessió, dirigida a responsables polítics, juristes, secretaris i tècnics dels ens locals, col·legis professionals, tècnics d'exercici lliure i advocats, era informar sobre com afecta la Llei 25/2009 en la tramitació de llicències, i sobre la responsabilitat dels ajuntaments i col·legis professionals.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; el degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, Narcís Bartina, i la presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local de Girona, Marta Felip.

La Llei Òmnibus és la transposició a l’Estat espanyol de la Directiva 123/2006, coneguda com a Directiva Bolkenstein (en al·lusió al comissari holandès que la va promoure i propulsar en el si de la Comissió Europea). Aquesta directiva busca eliminar els entrebancs a la lliure competència i a la lliure circulació de persones i empreses per la Unió Europea, així com simplificar al màxim els procediments i la “paperassa” de les administracions per a la concessió de permisos i llicències.

La Llei Òmnibus té una gran incidència en el món local ja que, en la majoria dels casos, els consistoris són els aplicadors finals de les polítiques dibuixades des d’Europa, fet que els atorga una gran responsabilitat de gestió, sense rebre, a canvi, cap mena de contraprestació en matèria d’assessorament o d’ajuts econòmic que els ajudi a aplicar-les.

 

Més informació: