Notícies

El Pla Boscos de Bruixes i Bandolers dinamitza turísticament la zona del Montseny-Guilleries

Foto : El Pla Boscos de Bruixes i Bandolers dinamitza turísticament la zona del Montseny-Guilleries

La signatura d’un conveni de col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Associació de Municipis per al Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers formalitza el suport que el Patronat de Turisme decideix donar a la nova proposta turística nascuda als municipis d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra.

L’acte de presentació va tenir lloc dilluns passat a la sala Rahola de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, i va comptar amb l’assistència i les intervencions de Ferran Roquer, director de l’àrea d’Empresa i Ocupació de la Delegació del Govern a Girona; Miquel Calm, vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Clara Plana, cap del Servei de Planificació Turística de la Subdelegació General de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Francesc Xavier Bellvehí, president de l’Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers, i Pol Fages, gerent del Pla de Competitivitat Turística Boscos de Bruixes i Bandolers.

El vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm, va manifestar en la seva intervenció que «som una potència turística mundial i tenim el deure de millorar i anar fent camí cap a la sostenibilitat turística». Per la seva banda, Xavier Bellvehí, president de l’Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers, va destacar que «el valor de la unió d’aquests cinc municipis petits que formen l’Associació (Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra) ens ha permès assolir reptes d’una gran magnitud».

Les intervencions van coincidir a valorar molt positivament un projecte turístic que posa èmfasi en la sostenibilitat i la integració en el territori, amb propostes de turisme de qualitat basades en el ric patrimoni natural i cultural de la zona del Montseny, les Guilleries i el Lluçanès, i adreçades a tots els públics.
Durant l’acte, Miquel Bisbe, director de l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (centre adscrit a la Universitat de Girona) va presentar l’audiovisual de promoció produït per l’escola per a la marca Boscos de Bruixes i Bandolers.

L’acte es va tancar amb activitats d’animació, amb balls de bruixes i atacs bandolers, que van aportar un toc festiu a l’esdeveniment, així com un esmorzar de bandolers, amb productes típics dels pobles integrants de la marca Boscos de Bruixes i Bandolers.

Boscos de Bruixes i Bandolers, secrets d’un passat de llegenda. La marca turística Boscos de Bruixes i Bandolers neix de l’acord entre cinc petits municipis de la Catalunya interior, de les comarques de la Selva, Osona i el Bages: Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra. Té com a objectiu la dinamització turística d’una zona de gran riquesa patrimonial a través d’una proposta de turisme sostenible i de qualitat, i s’ha dut a terme gràcies al suport econòmic de Turespaña i la Generalitat de Catalunya.
Tal com el seu nom indica, l’oferta turística Boscos de Bruixes i Bandolers s’estructura sobre la base dels fenòmens de la bruixeria i el bandolerisme, que varen tenir especial incidència durant els segles xvi i xvii a la zona on s’ubiquen els municipis d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra: els massissos del Montseny i les Guilleries, així com la comarca natural del Lluçanès.

www.bruixesibandolers.com