Notícies

Tretze projectes premiats en la novena edició de les Beques Jaume Casademont

Foto : Fotògraf: Berta Barnils

Divendres al vespre va tenir lloc l’acte d’entrega de les Beques Jaume Casademont, una iniciativa de la Fundació Jaume Casademont que rep el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Universitat de Girona. Aquestes beques, que porten el nom del seu fundador, ja han arribat a la seva novena edició i continuen apostant pel benestar dels infants i dels joves.

Enguany, s’han premiat un total de tretze projectes innovadors que impulsen bones pràctiques en l’alimentació, l’activitat física i la introducció de les arts en els escenaris educatius. Així mateix, expressen la voluntat d’impulsar l’emprenedoria social entre els joves estudiants de batxillerat i cicles formatius.

L’acte, presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras, va tenir lloc a l’Auditori de Girona, i hi van participar M. Àngels Planas, diputada de la Diputació de Girona; Carles Ribes, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona; Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya, en representació del Govern de la Generalitat; Rosa Núria Aleixandre, presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona, i Jordi Freixenet, vicerector de Recerca de la Universitat de Girona.

Premiats
Per categories, les Beques Educar Menjant van recaure en quatre projectes orientats a la creació d’espais per compartir i fer valer les bones pràctiques alimentàries, i a la reflexió sobre els grups alimentaris i les seves característiques. Les propostes guanyadores van ser Cuines valentes, de l’institut Cap Norfeu, de Roses; Excursions a la cuina, de l’escola Marta Mata, de Barberà del Vallès, i La caravana saludable, de l’institut Santa Eugènia, de Girona.

Les Beques Actívica, per a projectes que promouen la pràctica regular de l’activitat física entre els infants i els joves amb l’objectiu de fomentar una despesa calòrica que reverteixi en benefici de la salut, van ser per al projecte A l’IE ens movem per..., de l’institut de Sant Joan de les Abadesses, i L’esport al pati, de l’institut del Ter, de Manlleu.

Les Beques Educar Creant van recaure en dos projectes que reflecteixen el potencial de les arts en la formació dels infants, en el marc dels centres docents, projectes de recerca, assaigs pedagògics o experiències didàctiques. Les iniciatives guanyadores van ser Art a dojo!, de l’escola Mestres Montaña, de Granollers, i Creixem amb l’art, de l’escola La Farga, de Salt.

Finalment, les Beques Joves 10, per a projectes que fomenten l’excel·lència, l’emprenedoria i el lideratge dels estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior envers els reptes de la societat actual van recaure en les iniciatives Aturem l’abús dels antibiòtics, de l’institut Cap Norfeu, de Roses; El petit món del reciclatge, de l’institut Montilivi, de Girona; SOSelder, del col·legi Bell-lloc, de Girona, i Elaboració d’un programa per comprovar la fiabilitat d’un castell, de l’institut Carles Rahola, de Girona.