Notícies

Es presenta a Girona l’exposició del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015

Foto : Foto: Martí Artalejo

El president del CILMA, Sergi Mir; el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, i la representant del Departament de Prevenció de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, Yolanda Morcillo, han presentat aquest matí l’exposició del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015, una evolució del Premi Disseny per al Reciclatge que es convocava des de l’any 2001 i que reconeixia les estratègies d’ecodisseny lligades al vector residus-recursos. 

L’objectiu d’aquesta exposició, que es pot visitar fins al 21 d’octubre, és acostar l’ecodisseny als estudiants, als professionals del disseny i a la ciutadania en general, tot mostrant productes dissenyats amb criteris ambientals per difondre el concepte ecodisseny i així promoure’n el consum.

La mostra, creada per la Generalitat de Catalunya, recull les candidatures guanyadores i les que van rebre una menció especial del jurat de l’edició 2015, i s’hi exhibeixen productes d’interès per a la ciutadania i també per als ens locals, especialment en els àmbits del mobiliari urbà, la jardineria i l’agricultura, la construcció i l’edificació, entre d’altres. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha volgut remarcar que “el bon disseny va lligat tant amb l’economia com amb l’ecologia, i ens ha de permetre desactivar el concepte d’obsolescència programada”. En la mateixa línia, Sergi Mir, president del CILMA, ha destacat “la importància de plantejar aquest debat mediambiental a la ciutadania”.

El Premi té cinc categories: Producte, Producte en desenvolupament, Estratègia, Disseny jove i Disseny euromediterrani, i els articles guanyadors i que s’exhibeixen a la mostra són: en la categoria Producte, l’article “Cool Downlight”, una gamma de llums encastats amb tecnologia LED; en la categoria Producte en desenvolupament, la “Cadira biennale”, un sistema de seients fractals i l’”Antivolabossa”, un element per evitar que les bosses d’escombraries de les papereres volin; en la categoria Estratègia, el “Kingali chair project”, una iniciativa que es va portar a terme a Ruanda i que consisteix a organitzar tallers en què es mostra com fabricar una cadira de rodes; en la categoria Disseny jove, “Invento”, un miniaerogenerador d’ús domèstic; i finalment, en la categoria Disseny euromediterrani, “Pep lemon”, una iniciativa per aprofitar cítrics amb compromís social. A part d’aquests cinc premis també s’hi exposen 11 mencions especials del jurat.

L’Agència de Residus de Catalunya cedeix aquesta exposició de forma gratuïta a entitats públiques o privades que vulguin acollir-la temporalment.

Per a més informació http://bit.ly/2dYHN62