Acord institucional per arranjar la carretera del Port de la Selva al monestir de Sant Pere de Rodes

Fotos: Eddy Kelele.

15/07/2017. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, han formalitzat avui un acord per arranjar la carretera que va del Port de la Selva al monestir de Sant Pere de Rodes. Aquesta actuació permetrà millorar l’accessibilitat al conjunt monumental, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i situat en un entorn d’alt valor paisatgístic.

L’acord recull el compromís d’aquestes institucions de millorar l’actual vial, de titularitat municipal, que enllaça el nucli urbà del Port de la Selva amb el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, format pel monestir de Sant Pere de Rodes, el castell de Verdera i l’antic poble de Santa Creu de Rodes. L’Ajuntament del Port de la Selva redactarà el projecte constructiu, que definirà i concretarà les actuacions que s’han de dur a terme, i executarà les obres. 

L’actuació, que es preveu desenvolupar al llarg del 2018, tindrà una aportació de la Diputació de Girona, de 200.000 euros, una altra del Departament d’Empresa i Coneixement, de 100.000 euros, procedents de la recaptació de la taxa turística, i una altra de 100.000 euros, del Departament de Territori i Sostenibilitat. L’Ajuntament finançarà la quantitat restant fins arribar al preu d’adjudicació de les obres. Un cop arranjada la carretera, la Diputació de Girona assumirà la titularitat del vial. 

Inauguració del Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà

El president de la Diputació de Girona també va assistir a la inauguració del Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà. El Centre, situat a Pedret i Marzà, és un espai públic comarcal que disposa de diferents instal·lacions per gestionar els residus generats a la comarca amb la finalitat d'assolir els objectius ambientals de Programa de Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (PRECAT 20) i una millora de la qualitat ambiental de la comarca.

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Programes pedagógics
Girona Excellent
beebergi
xifra
Enerinvest
exposicions
Fons d'Art
Web Llibre d'estils
Formació en xarxa
SITMUN
Revista Milfulls
Diagnosi estratègica i potencial de desenvolupament del sistema d'innovació de la demarcació de Girona
Projectes Europeus
nedaescola
Revista de Girona
vetaqui
actual
feina en xarxa
fons cooperació econòmica i cultural
Pressupost
vivers empresa
INSPAI
afcap
Arxiu General
pacte alcaldes
programes europeus
publicacions
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A