Notícies

Fermí Santamaria destaca el caràcter dinamitzador de FIPORC durant la inauguració 

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.

El passat cap de setmana va tenir lloc la quarta edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc de Riudellots de la Selva. A l’acte d’inauguració, hi van assistir Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Local; Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva, i Lluís M. Barnés, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, a més d’altres regidors i autoritats convidades.

FIPORC va comptar amb degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i d’elaboració d’embotits, entre altres activitats. També s’hi van poder degustar diversos productes procedents del porc, des de greixons fins a carn a la brasa o embotits. Enguany l’àrea de tast va comptar amb una ampliació significativa a partir de la incorporació de nous expositors, demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits. A més, la programació va incloure una àmplia oferta de tallers i activitats per als visitants, com ara tallers de cuina per a petits i grans.

Durant l’acte d’inauguració Fermí Santamaria va explicar que «les comarques gironines són capdavanteres en producció de carn de porc», i va defensar la tasca important perquè això continuï essent d’aquesta manera. «FIPORC potencia el nom del porc i la seva expansió de manera lúdica i entretinguda, alhora que proposa un acostament de ciutadans i professionals al món del porc mitjançant degustacions, tallers, animacions, jornades tècniques...», va destacar el vicepresident. Fermí Santamaria també va posar en relleu «la importància que la Diputació de Girona dóna a totes les fires de la demarcació, perquè dinamitzen socialment, culturalment i econòmicament el territori».

FIPORC va néixer l’any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, donant valor a tot el que envolta el món del porc, que és un dels principals eixos econòmics de Riudellots de la Selva, així com un símbol identitari per a la població del municipi. 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots de la Selva, la segona localitat d’Europa que rep més porcs al dia.