Notícies

La Diputació de Girona forma més de 600 treballadors d’ens locals en administració electrònica

Foto : La Diputació de Girona forma més de 600 treballadors d’ens locals en administració electr&

La Diputació de Girona ha organitzat enguany un total de cinc jornades, amb el títol «Paper zero. L’expedient electrònic», que han format més de 600 treballadors de l’Administració local. L’última jornada ha tingut lloc avui a la Casa de Cultura de Girona i, com en les edicions anteriors, ha estat a càrrec de Roger Cots, secretari de l’Ajuntament de Gavà i expert en temes d’administració electrònica. Actualment, Roger Cots és delegat especial de l’Administració Oberta de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i representant del CSITAL Catalunya en la Comissió TIC - Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya, i des del 2013 fins al moment actual és membre de la Comissió de Modernització de l’Ajuntament de Gavà, pioner en matèria  de dades obertes (open data) i administració electrònica. 

Aquesta conferència s’emmarca en el conjunt d’actuacions que han de dur a terme les administracions públiques per adequar-se a les obligacions que comporta l’entrada en vigor de les noves Llei 39/2015, de procediment administratiu, i 40/2015, de règim jurídic de les administracions públiques. La jornada d’avui ha estat presentada per Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona, que ha explicat la importància de formar-se, i ha destacat que «l’administració electrònica ens empeny cap a un important canvi de paradigma de l’Administració i dels sistemes de gestió i d’accés a la informació». 

Per la seva banda, el conferenciant ha afirmat que «l’administració electrònica és una oportunitat per ser millors servidors públics». En aquest sentit ha dit que «s’ha d’entendre l’administració electrònica com un mitjà, i no un fi, per poder realitzar millor la feina envers el ciutadà». 

Entre d’altres, han assistit en aquestes jornades de formació representants dels ens locals següents: Figueres, Palafrugell, Sant Julià de Ramis, Banyoles, Parlavà, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners, Sant Pere Pescador, Cassà de la Selva, Salt, Maçanet de la Selva, Gualta, Arbúcies, Ultramort, Caldes de Malavella, Palamós, la Tallada d’Empordà, Susqueda, Vila-sacra, Mollet de Peralada, Port de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Vilafant, Vilajuïga, Salt, Bescanó, Anglès, Pont de Molins, Fortià, Navata, Biure, Sant Hilari Sacalm, Garrigoles, Colera, Roses, Terrades, Fontcoberta, Vila-sacra, Riudarenes i Camprodon, a més de personal del Consorci de l’Estany, Les Bernardes, la Diputació de Girona, el Consorci Vies Verdes, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient, el Consell Comarcal del Gironès, Dipsalut i el Conservatori de Música Isaac Albéniz.