Notícies

Santa Coloma de Farners acull l'exposició dels I Premis de Comunicació Local Carles Rahola

Foto : Santa Coloma de Farners acull l'exposició dels I Premis de Comunicació Local Carles Rahola

El passat dimecres, 1 de desembre, va tenir lloc, a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, la inauguració de l’exposició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, promoguts per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Girona.

La mostra, que està recorrent de manera itinerant diferents localitats gironines, es podrà veure a Santa Coloma de Farners fins al 15 de desembre, de dilluns a divendres de 18.00 a 20.00 h.

Es tracta d'una exposició interactiva on els visitants poden conèixer de primera mà els projectes guanyadors de la primera convocatòria dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola: el programa Hora L de Ràdio Girona, conduït per Màxim Castillo i Jordi Corominas; Es Pedrís Llarg, revista municipal d’informació i cultura de Begur-Esclanyà, i la revista El Pla de l’Estany, del Consell Comarcal; la sèrie de fotografies "Accident a l’AP7", de Jordi Ribot, de l’agència Click Art Foto; el programa L’eix de les oportunitats, d’Albert Brosa, produït per Olot Televisió; el projecte "Nova comunicació local online", del periodista Carles Pujol; i la sèrie d’articles Bombardejos a les comarques gironines, de Roser Reyner, publicats al Diari de Girona.

 

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola reconeixen la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomenten la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura.

Els premis, dotats amb 7.000 euros, es reparteixen en 6 categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme i comunicació institucional. Els guanyadors de la primera edició van rebre el guardó en un acte públic que va tenir lloc el passat mes de gener a l’Auditori de Girona. Aquesta exposició itinerant dels premis s’ha plantejat amb l’objectiu de donar suport i fomentar la comunicació local.

Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia. Per la projecció de la realitat sociocultural de les comarques gironines, el treball mereixedor del guardó va ser el programa Hora L de Ràdio Girona, conduït per Màxim Castillo i Jordi Corominas.

Premi a la millor iniciativa de comunicació institucional. El guardó va ser ex aequo per a les publicacions Es Pedrís Llarg, revista municipal d’informació i cultura de Begur-Esclanyà, i la revista El Pla de l’Estany, del Consell Comarcal, en haver-se considerat que "ambdues excel·leixen en el tractament objectiu i plural de la informació municipal i comarcal".

Premi de fotoperiodisme. El treball guanyador va ser la sèrie de fotografies "Accident a l’AP7", de Jordi Ribot, de l’agència Click Art Foto, publicades en diferents mitjans, després d’haver valorat el jurat l’acurada captació d’un moment decisiu i simbòlic que posa de manifest la professionalitat del cos de bombers en la seva lluita contra el foc, en aquest cas, provocat per un accident.

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o en línia. Es va endur el guardó el treball L’eix de les oportunitats, d’Albert Brosa, produït per Olot Televisió, "pel gran esforç en documentació i producció portat a terme amb els recursos propis i limitats d’una televisió local i per la construcció d’un reportatge ple de fonts d’informació, punts de vista i diversos elements explicatius sobre un projecte que ha canviat la realitat geogràfica i social d’una comarca com la Garrotxa".

Premi al millor projecte sobre comunicació periodística. El guardó va recaure en el projecte "Nova comunicació local on line", de Carles Pujol Aupí, de Figueres. El jurat va raonar el seu veredicte "per la seva viabilitat, pel gran servei que pot fer a la informació de més proximitat i per la seva aposta per nous canals informatius —en aquest cas a través de la xarxa—".

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia. El millor treball informatiu i divulgatiu en premsa escrita, "pel seu rigor i per la seva contribució a la recuperació de la memòria històrica", va ser per a la sèrie d’articles Bombardejos a les comarques gironines, de Roser Reyner, publicats al Diari de Girona.