Notícies

«El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna», una exposició que reconeix trenta anys de cuina professional i innovadora

Foto : Foto: Vanessa Miralles

El Palau Robert acollirà, fins al 23 d’abril, l’exposició «El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna». Es tracta d’una mostra que reconeix el projecte dels germans Roca com a un referent gastronòmic internacional que se sustenta en trenta anys de cuina vinculada a la Terra, a la memòria i a la innovació.

El relat expositiu es desenvolupa en sis àmbits, que van des de la descoberta de les arrels de l’univers Roca a la fonda familiar regentada pels seus pares a Girona, fins a l’experiència total viscuda a partir del reconeixement d’El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món. 

L’exposició, que coincideix amb l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia, compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava - Girona de la Diputació de Girona, de BBVA i Samsung. També hi han col·laborat l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull. La mostra ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya i El Celler de Can Roca. 

A l’acte d’inauguració hi varen assistir Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris d’El Celler de Can Roca; Toni Massanés, comissari de l’exposició, i altres representants de diferents institucions. 

 

El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca es va inaugurar el 1986 sota la direcció dels germans Joan i Josep, i l’any 2000 es va incorporar al projecte el tercer germà, Jordi. El Celler va ser considerat, el 2013 i el 2015, el millor restaurant del món, segons la revista Restaurant Magazine.