Notícies

Presentació del nou número de la Revista de Girona, encapçalat per un dossier dedicat a la cultura en temps de crisi

Foto : D'esquerre a dreta, Josep Pujol, Xavier Cortadellas, Antoni Sol&agrave; i Jordi Falg&agrave;s. Foto: Miquel Millan</p

El passat dijous 17 de maig la llibreria Ulyssus de Girona, va acollir la presentació de la Revista de Girona núm. 272, encapçalada pel dossier “Cultura en temps de crisi”.

El dossier, coordinat per Josep Pujol, pretén mostrar un ventall de possibilitats de supervivència de certes iniciatives culturals que hi ha actualment a les comarques gironines. El treball es compon de diferents articles escrits per Alfons Martinell, Josep Pastells, Josep Pujol, Jordi Camps i Íngrid Pujol a través dels quals s'estudia la situació actual de la cultura a les comarques gironines: se n’analitza el valor i s’expliquen, amb alguns exemples, les diferents estratègies de mecenatge i de divulgació que hi ha actualment, com ara la Fundació Valvi, la sala La Planeta, Metalquimia o Temporada Alta, entre molts d’altres; exemples locals exitosos que ofereixen una versió esperançada de l’àmbit de la cultura gironina.

Aquest número també fa una menció especial a la recentment inaugurada Casa Masó, seu de la Fundació Rafael Masó, i hi dedica un extens reportatge fotogràfic.

La revista també inclou diferents apunts relacionats amb el medi ambient, la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; es ret un homenatge a la novel·la dedicada a la Costa Brava Les pianos mécaniques, d’Henri-François Rey, que enguany celebra els cinquanta anys de la seva publicació; s’explica la història del banyolí Joan Brufau, amic de Gaziel, que el cita en el seu llibre Castella endins, i es parla sobre els aforisme mèdics de la Vall d’Hostoles i de Tossa de Mar el 1900. També conté una entrevista a l’escriptora i pedagoga Teresa Juvé, un reportatge sobre els voluntaris lingüístics a les presons i un altre sobre la desaparició de Caixa Girona, entre d’altres.

La presentació de la Revista de Girona va anar a càrrec d’Antoni Solà, diputat delegat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; de Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó; de Josep Pujol, coordinador del dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona.