Notícies

Jornada de debat sobre l’estat de les infraestructures de les comarques gironines

Foto : Jornada de debat sobre l’estat de les infraestructures de les comarques gironines

Aquest matí ha tingut lloc, a la Casa de Cultura de Girona, una jornada de debat i reflexió en què s’han fet propostes de millora d’infraestructures de transport, energia i telecomunicacions. També s’hi han tractat temes relatius al finançament públic i privat que afecten l’Administració i l’activitat econòmica de les comarques gironines. La iniciativa ha estat promoguda per l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa, que en el debat celebrat avui ha Girona, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació. Hi han assistit Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica; Pau Caparrós, director de l’Institut Ignasi Villalonga, diferents acadèmics, agents econòmics del territori i tècnics especialitzats en infraestructures. La trobada forma part dels treballs d’elaboració del Llibre blanc de les infraestructures i el finançament de l’EURAM (Euroregió de l’Arc Mediterrani), que s’han desenvolupat al llarg de vint-i-cinc jornades portades a terme en diferents territoris de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. 

 

Josep Antoni Frias ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, i ha posat en relleu que «l’objectiu principal de la Diputació és donar suport als municipis de la demarcació amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i fer del territori gironí una zona més competitiva mitjançant la transformació econòmica». Sobre les euroregions, el diputat ha dit «que són noves formes de considerar l’espai polític i administratiu que estan sorgint arreu d’Europa, i que aquestes organitzacions són especialment adequades per abordar polítiques econòmiques i d’infraestructures».

 

Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears formen el nucli central d’una regió del continent europeu on es concentra el 40 % de les exportacions i de la producció industrial que es genera a l’Estat espanyol. Per aquest motiu, l’EURAM argumenta que es tracta de territoris on aplicar aquestes noves formes promogudes des de les euroregions i, per tant, la iniciativa pot resultar molt positiva per a la transformació econòmica i, en definitiva, per generar activitat econòmica sostenible i nous llocs de treball. 

 

Les conclusions que reportaran els vint-i-cinc debats duts a terme es presentaran en una propera jornada que tindrà lloc al Palau de Congressos de València el mes febrer del 2017.