La mirada de Steve McCurry · Exposició

 

“La mirada de Steve McCurry” arriba a Girona a través d'una exposició centrada en l'obra d'aquest fotògraf nord-americà

Fins al 30 de juny es pot veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona l'exposició de fotografia “La mirada de Steve McCurry”, una mostra composta per una vuitantena d'imatges preses per aquest prestigiós fotògraf al llarg de la seva trajectòria professional a països com ara l'Afganistan, Birmània, Cambodja, Colòmbia, Cuba, els Estats Units, Filipines, Hondures, l'Índia, Itàlia, el Japó, Kuwait, el Líban, Mali, Mauritània, el Nepal, Nigèria, el Pakistan, el Perú, Polònia, Sri Lanka, Sud-Àfrica, Tailàndia, la Xina i el Iemen. L'exposició ha estat organitzada per la Diputació de Girona amb l'objectiu, d'una banda, de seguir fomentant i donant suport a la difusió de la cultura, i, de l'altra, d'organitzar un esdeveniment d'abast internacional que serveixi per promoure turísticament les comarques gironines.

La relació entre la Diputació de Girona i Steve McCurry es va iniciar l'any 2011, quan el fotògraf va ser guardonat amb el Premi Internacional LiberPress 2011, que organitzen conjuntament la Diputació de Girona i l'Associació Liberpress. McCurry va ser concretament a Girona el dia 13 d’octubre per assistir a l’acte de lliurament dels premis, i va rebre el guardó de la mà del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé.

Arran d’aquella visita, Steve McCurry va veure en la ciutat de Girona un bon emplaçament per exposar-hi les seves fotografies, i va dipositar la confiança en la Diputació de Girona per tal que es pogués dur a terme aquest projecte.

 

 

 

L'exposició “La mirada de Steve McCurry”. El fotògraf, nascut a Filadèlfia el 1950, és conegut mundialment per les seves fotografies, especialment evocadores; perquè sap capturar l'essència de la lluita i de les alegries humanes arreu del món, i perquè deixa constància, a través de les seves imatges, de nombrosos conflictes civils i internacionals.

La seva carrera va arribar a una fita important quan va fotografiar la nena afganesa Sharbat Gula, imatge publicada a la revista National Geographic l'any 1985, que s'ha convertit en una de les fotografies més famoses del món (la qual també es podrà veure a l'exposició de la Casa de Cultura).

En resum, “La mirada de Steve McCurry” la conformen 79 fotografies: 23 fotografies de 50,8 x 61 cm; 40 fotografies de 76,2 x 101,6 cm; 16 fotografies de 101,6 x 152,4 cm, a més d'un vídeo que narra com un equip de la National Geographic i el fotògraf Steve McCurry van trobar Sharbat Gula i la van fotografiar disset anys després d'haver-li fet la primera fotografia.

Totes les fotografies palesen com McCurry no se centra únicament en els paisatges i el terreny, sinó que dóna una importància cabdal als rostres i als comportaments humans.

Inauguració de l'exposició. L'exposició va ser inaugurada el passat dijous 10 de maig a les 19.30 h del vespre, tan sols dos dies abans de la 57a edició del Girona, Temps de Flors; la tradicional exposició de flors, monuments, patis i jardins de la ciutat, que enguany se celebrarà del 12 al 20 de maig. Així, la Diputació de Girona, amb l’organització i difusió d’aquesta exposició d'abast internacional, contribueix, durant aquests dies, a situar les comarques de Girona en el panorama cultural mundial, i ofereix un producte que és un atractiu turístic per si mateix.

Els encarregats d'inaugurar l'exposició van ser el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, i Tino Soriano, reconegut fotògraf català de la National Geographic que ha estat premiat amb nombrosos guardons internacionals, com ara l'Humanitiy Photo Award, de la UNESCO (en cinc ocasions) i el Premi Canon-Europa de l'OMS. Té cinc distincions Fotopress, el guardó humanista The Essence of Humanity, de Nova Zelanda, i el premi fotoperiodístic World Press Photo, concedit l'any 1999 en la categoria ”Art”.

 

 

 

Visita dels blocaires

La Diputació de Girona, a través del seu organisme de promoció turística, el Patronat de Turisme Costa Brava, ha organitzat una visita de blocaires internacionalment coneguts a l'exposició perquè la donin a conèixer arreu del món.

Més informació:
Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Compartir Compartir
  • Enviar Enviar
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF: P1700000A