Saltar al contingut
Acció social i cooperació

Els sentits del joc. Un recorregut sensorial per la memòria lúdica

Exposicions Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Els sentits són petits botons que ens permeten despertar records molt concrets: el tacte de la fusta, l’olor a xocolata o el so d’una baldufa rodolant poden connectar-nos amb moments del nostre passat. També amb la nostra memòria lúdica, aquells instants de joc en els quals una olor, un so o una textura prenien tot el protagonisme.

Aquest binomi format pel joc i els sentits és el protagonista d’Els sentits del joc, un espai convertit en un viatge sensorial a la infància, despertant els records d'aquells moments de joc a través de l'estimulació dels diferents sentits. Un espai memorial del joc que aconsegueix traspassar generacions i connectar amb la nostra memòria lúdica.

A l’exposició trobareu diferents estacions interactives que plantegen petits reptes sensorials i, al final del recorregut, un espai de joc lliure amb el qual interactuar i gaudir en família o amb amistats tot jugant a construir els records del demà.

Conjuntament revivim i creem memòria lúdica!

L’exposició consta de 4 espais: Escolta, palpa, olora, mira, juga i molt més!

ESCOLTA: Cada joc té la seva banda sonora. Obre bé les orelles per escoltar i gaudir d'alguns dels sons del paisatge sonor del joc a Catalunya.

PALPA: Palpar és més que tocar, és explorar tocant amb les mans. A l'interior d'aquests recipients es troben peces de jocs fetes amb materials molt característics. Endevina de quin joc formen part les peces només palpant amb les teves mans.

FLAIRA: A través de l'olfacte és possible viatjar a moments viscuts o situacions imaginàries. Cadascuna de les fragàncies amagades evoca moments de joc en els quals la olor forma part indispensable de l'experiència lúdica.

MIRA: La pintura i la fotografia ens permeten guardar records en forma d'imatge de la mateixa manera que ho fa la nostra vista. Gràcies a elles podem preservar la memòria lúdica amb imatges i conèixer jocs que avui en dia ja són considerats tradicionals.

Més informació: Casa de Cultura

 

Documentació

Fitxa tècnica

Per sol·licitar aquesta exposició us heu de posar en contacte amb la Casa de Cultura de Girona. info@casadecultura.cat