Saltar al contingut
Paraula i imatge

Àlbums il·lustrats

Text, imatge, suport i diàleg

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, amb el suport de l’Oficina de Difusió, ha ideat una exposició pensada i construïda expressament perquè sigui itinerant, amb l'objectiu de donar a conèixer la riquesa dels àlbums il·lustrats a tots aquells espais expositius de la demarcació, especialment els ubicats a les biblioteques, que tinguin interès en acollir-la.

La mostra consta de quatre estructures de 100 x 70 cm de base i 210 cm d’alçada aproximadament, on hi ha informació a dues cares i elements interactius amb els quals el visitant pot interactuar. Gairebé tots tenen també una lleixa al davant amb àlbums il·lustrats que es poden consultar.

<p ">En suma, «Àlbums il·lustrats» es construeix mitjançant un recorregut visual a través dels plafons, que es basa en preguntes per il·lustrar què són, com són i com podem reconèixer els àlbums il·lustrats. L’exposició també mostra l’evolució històrica d’aquestes obres, quins temes expliquen i com ho fan, i acaba amb algunes mostres d’àlbums il·lustrats que s’han portat a la pantalla.

En els llibres amb format d’àlbum hi ha quatre elements importants: el text, la imatge, el suport i el diàleg que aquests tres components mantenen entre ells. Els àlbums són llibres amb poca lletra (text), molt il·lustrats (imatge), amb un format (suport) especial i en els quals les il·lustracions generen una narració, una seqüència lligada, una pel·lícula (diàleg). Com en un guió il·lustrat (storyboard), en el cinema o en el còmic.

 

Documentació

Catàleg