La Sardana a l'Escola

..........................................................................................................................................................................................

Els nens i nenes que participen en els cursos de “La Sardana a l'Escola” aprenen els primers passos del ball, distingeixen el so de la tenora i saben que una rotllana de balladors no rebutja mai ningú.

Els coneixements i habilitats que proporciona aquest programa públic d'educació cultural trenquen amb el tòpic de la sardana com a dansa avorrida i xaruga. La canalla s'engresca i s'endinsa en el món sardanista jugant, dibuixant, explicant històries, escoltant música i, per damunt de tot, ballant. El programa, que organitza l'Ass. Cultural Gironina Galligants a les comarques gironines, compta amb la inestimable col·laboració i l'experiència de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, l’Agrupació d’Esbarts de les Comarques Gironines, l’Agrupació de Trobades Sardanistes Infantils de les Comarques Gironines i l'Agrupació d'Aplecs de les comarques gironines.

Els alumnes utilitzen uns entretinguts quaderns il·lustrats, creats específicament per experts sardanistes i educadors, que es poden descarregar des del portal d'Internet de la Diputació. Els 14 anys del programa constitueixen una mostra del seu gran èxit. Des del 1997, un total de 115.000 alumnes han participat en “La Sardana a l'Escola”, amb una mitjana de més de 8.900 alumnes i 110 escoles per any acadèmic.

Aquest programa és una contribució de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, per a la salvaguarda d'un dels nostres grans patrimonis culturals: la sardana, símbol nacional i metàfora d'una societat oberta i no excloent.

Les inscripcions es poden realitzar contactant directament amb l'entitat Associació Cultural Girona Galligants enviant un correu electrònic a acgalligants16@hotmail.com .