La Sardana a l'Escola

..........................................................................................................................................................................................

ASSOCIACIÓ CULTURAL GIRONINA GALLIGANTS

c. Pla de Dalt, 5

17.840-SARRIÀ DE TER

G55275655

acgalligants16@hotmail.com

..........................................................................................................................................................................................


Títol: 

La Sardana a l’Escola

 

Descripció breu:

Un programa pedagògic i divulgatiu per fomentar el coneixement de la sardana entre la mainada dels cicles mitjà i superior de primària de les comarques gironines durant l’horari lectiu de les escoles. S’adapta al currículum escolar, cercant els punts de contacte amb diverses matèries: la música, l’educació corporal, la història o les matemàtiques.

 

Lloc o equipament:

Instal·lacions del centre d’ensenyament.

 

Nivell educatiu:

Cicle mitjà d'Educació Primària
Cicle superior d'Educació Primària

 

Durada:

10 sessions, d’una hora a la setmana.

 

Preu/alumne:

Formació gratuïta, amb el patrocini de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Objectius:

Donar a conèixer la riquesa de la cultura popular catalana i treballar amb els docents la manera d’aplicar-la a les diverses àrees de coneixement. En definitiva, es vol donar a conèixer el patrimoni cultural, social i històric propi i participar en la seva conservació i difusió.

 

Descripció activitat:

Els monitors, emprant material pedagògic específic, dirigeixen la formació teòrica i pràctica a les escoles inscrites al programa. L’activitat es desenvolupa a les aules, als gimnasos o als patis dels centres escolars.

 

Materials utilitzats:

Els alumnes utilitzen uns entretinguts quaderns il·lustrats, creats específicament per experts sardanistes i educadors.

 

Mecanismes d'avaluació:

Els professors avaluaran directament l'activitat amb una enquesta preparada, específicament, per a aquesta finalitat.

 

Observacions:

Personalitzarem l'activitat segons el nivell de l'escola.