..........................................................................................................................................................................................

Què és

Un programa pedagògic i divulgatiu de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona per fomentar el coneixement de la sardana entre la mainada de les comarques gironines durant l'horari lectiu de les escoles. S'adapta al currículum escolar, cercant els punts de contacte amb diverses matèries: la música, l'educació corporal, la història o les matemàtiques. “La Sardana a l'Escola” promociona la dansa tradicional de Catalunya i ensenya a ballar-la d'una manera amena i divertida, amb materials propis adaptats a qualsevol nivell escolar.

 

A qui s'adreça

Als cicles mitjà i superior de primària de les escoles de les comarques gironines que vulguin donar a conèixer el fenomen sociocultural de la sardana i oferir la possibilitat d'aprendre a ballar-la als seus alumnes.

 

Com funciona

Un planter de monitors, emprant un material pedagògic específic, dirigeixen la formació teòrica i pràctica a les escoles inscrites al programa. La durada és de 10 sessions d’una hora a la setmana, que començaran el mes de gener. L’activitat es desenvolupa a les aules, als gimnasos o als patis dels centres.

 

Un programa gratuït

El programa d'educació cultural “La Sardana a l'Escola” és finançat a parts iguals per la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. No suposa cap cost per a les escoles participants ni per als seus alumnes.