Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimoni@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Rosa dels vents


Descripció breu:

Veurem la rosa dels vents que tenim a la terrassa del museu. Construirem una rosa dels vents gegant, en la qual indicarem els punts cardinals, els diferents vents, etc. Explicarem com funciona una brúixola i els alumnes en faran una a l'aula pedagògica. Aprendrem a situar llocs de Lloret en els punts cardinals des de la terrassa amb la brúixola.


Lloc o equipament:

Museu del Mar


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Comprendre els canvis que tenen lloc amb el pas del temps. Difondre el patrimoni marítim del poble de Lloret. Assenyalar els punts cardinals. Identificar les fases del procés de fer una rosa dels vents. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge. Respectar i defensar el patrimoni cultural, historicoartístic i mediambiental.


Descripció de l'activitat:

La terrassa està presidida per una rosa dels vents i un penell. Es plantejaran diferents preguntes a l'alumnat per tal d'introduir-ne l'explicació com a resposta. Com penseu que abans es podien orientar en un vaixell si no hi havia GPS, ni mòbils, ni ordinador? Com ho feien per no perdre's? Sabeu què és una brúixola? Per a què serveix? Sabeu què és una rosa dels vents? Quins noms de vents sabeu? D'on bufen? Per a què li servia a un mariner conèixer els vents? Sabeu quins són els punts cardinals? Podríeu assenyalar el nord? Aula pedagògica: Construcció d'una brúixola i d'una rosa dels vents gegant. La guia farà una brúixola davant de l'alumnat amb un tap de suro i una agulla.


Materials utilitzats:

Dossier del professorat, fitxes de l'alumnat, trencaclosques gegant d'una rosa dels vents fet amb goma EVA, amb els punts cardinals i els noms dels vents, material per construir una brúixola: suros, agulles, cinta, imants, etc. i piscina inflable.


Mecanismes d'avaluació:

Descriure alguns trets demogràfics i econòmics de l'entorn, identificar algunes manifestacions culturals, valorar-ne la diversitat i la riquesa, i localitzar elements del patrimoni comarcal natural i cultural. Utilitzar plànols i mapes, així com mecanismes d'orientació espacial, per situar-se en l'entorn, localitzar determinats elements i desplaçar-se. Plantejar-se interrogants sobre determinats fets i fenòmens, obtenir informació rellevant per mitjà de l'observació sistemàtica, etc.


Observacions:


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088