Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Bolvir

Carrer de la Font, 2
Bolvir - Cerdanya
Telèfon: 972895001
Fax: 972895012
bolvir@bolvir.cat
www.bolvir.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

"Terni lapilli": el joc que tornava bojos els romans


Descripció breu:

Els jocs de daus, de fitxes i de córrer a l'aire lliure eren habituals a l'antiga roma. De fet, encara en practiquem molts amb gran devoció. És el cas del "terni lapilli". Aquest joc té una gran similitud amb el tres en ratlla, un joc en què tens tres fitxes i has d'intentar col·locar-les en línia al tauler sense que el contrincant t'ho impedeixi o se t'avanci. La diferència que té amb el nostre és que el tauler era rodó. En el taller podreu fabricar un "terni lapilli" (tauler i fitxes) i aprendre diversos jocs de l'època romana que posarem en pràctica entre tots.


Lloc o equipament:

Museu Espai Ceretània. Carrer de la Corona, 46. 17539 Bolvir


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6.05 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.55 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Amb el nostre taller podreu fabricar el vostre propi "terni lapilli" (tauler i fitxes) i aprendre diversos jocs de l'època romana que posarem en pràctica entre tots.


Descripció de l'activitat:

Els jocs de daus, de fitxes i de córrer a l'aire lliure eren habituals a l'antiga roma. De fet, encara en practiquem molts amb gran devoció. És el cas del "terni lapilli". Aquest joc té una gran similitud amb el tres en ratlla, un joc en què tens tres fitxes i has d'intentar col·locar-les en línia al tauler sense que el contrincant t'ho impedeixi o se t'avanci. La diferència que té amb el nostre és que el tauler, en comptes de ser quadrat, era rodó. En el taller podreu fabricar un "terni lapilli" (tauler i fitxes) i aprendre diversos jocs de l'època romana que posarem en pràctica entre tots.


Materials utilitzats:

Pedres i fusta.


Mecanismes d'avaluació:

Valoració de l'actitud de l'alumnat. Valoració del treball en grup. Valoració de la capacitat educativa i relacional de l'alumnat. Valoració de la participació de l'alumnat.


Observacions: