Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Mediambiental Xatrac

Urb. Font de Sant Llorenç (bústia 39)
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 670293265
Fax:
educacio@lacasadelmar.cat
www.xatrac.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Descobrim el litoral


Descripció breu:

«Descobrim el litoral» és una sortida feta a mida dels més menuts de l'escola (recomanada per a P5). Inclou tres tallers amb els quals durant 2 hores descobrirem tot allò que ens proporciona el nostre litoral. Entendrem el mètode científic experimentant amb l'aigua, ens aproparem a un ecosistema boscós amb els cinc sentits i observarem els organismes que conviuen al fons marí.


Lloc o equipament:

Els llocs on es duen a terme les activitats disposen d'espais a l'aire lliure: terrassa, jardins, platja, bosc i litoral rocós.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

6 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Entendre el mètode científic; 2. Desenvolupar els cinc sentits; 3. Aprendre característiques bàsiques del bosc a través dels sentits; 4. Conèixer alguns dels organismes que viuen al bosc; 5. Establir contacte amb organismes vius marins de manera directa; 6. Desenvolupar la comunicació i el llenguatge; 7. Descobrir els organismes del medi marí; 8. Descobrir les propietats de l'aigua.


Descripció de l'activitat:

«Descobrint el litoral» és una sortida a mida dels més menuts de l'escola (recomanada per a P5). Inclou tres tallers: «Els sentits del bosc», en què mitjançant els cinc sentits descobrirem la màgia que amaga un bosc mediterrani; «Els organismes marins», en què coneixerem en viu i en directe alguns dels organismes més comuns dels nostres fons marins, i «Es pot fer ciència amb l'aigua?» en què a través d'experiments aprendrem les propietats de l'aigua.


Materials utilitzats:

Aquaris amb organismes comuns dels nostres hàbitats marins, guies submergibles de les espècies marines de la Costa Brava, lupes de mà, safates de plàstic per col·locar-hi les algues, col·leccions d'organismes, fitxes d'organismes marins per al joc dels organismes, pots per fer el perfum del bosc, conte del bosc, pots amb aigua, materials amb diferents permeabilitats.


Mecanismes d'avaluació:

Una vegada finalitzada l'activitat, la Diputació lliura una enquesta de valoració als professors i Xatrac en lliura una altra als monitors. L'equip educatiu es reuneix per valorar i avaluar els resultats de les enquestes sobre l'activitat realitzada pel que fa a l'organització, els continguts, la metodologia i els materials. S'obre una fitxa d'observacions en la qual es recullen els aspectes que cal millorar.


Observacions:

Cal que els alumnes portin calçat adequat per caminar per la platja i el bosc, gorra i crema solar.