Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves, hi rastregem i hi cacem


Descripció breu:

Aquesta activitat està pensada per a escolars de cicle inicial. Visitaran un dels refugis que van utilitzar els humans a la prehistòria i descobriran com aconseguien i aprofitaven els recursos de la natura per fer eines i foc. Com a caçadors, seguiran els rastres dels animals i caçaran amb javelina i arc i fletxes.


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar la prehistòria i el patrimoni arqueològic del territori als alumnes. Aprendre a observar els rastres dels animals i altres recursos naturals. Desenvolupar habilitats motrius. Aprendre tècniques de cacera prehistòriques.


Descripció de l'activitat:

La visita comença a la sala d'exposicions J. M. Corominas, on s'explica als alumnes com els arqueòlegs recuperen les restes dels jaciments i s'exposa una introducció al món de la prehistòria. S'explica als alumnes com era el paisatge que envoltava les coves, els animals que hi vivien i la vida que hi feien els humans. A continuació es fa una demostració d'encesa de foc i visiten la cova del Reclau Viver. Com a caçadors, fan un joc per aprendre a reconèixer els rastres dels animals i practiquen dues de les tècniques prehistòriques: el tir amb arc i la javelina.


Materials utilitzats:

A la sala: materials corresponents a la nova exposició. Per al foc: pirita, sílex, bolet de soca i herba seca. A la cova del Reclau: dossier amb imatges. Al taller de cacera: rastres i reproduccions d'animals, javelines, arc i fletxes i una diana d'un cérvol a mida real.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats mitjançant una enquesta i l'equip pedagògic avalua el funcionament i desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: