Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Descobrim el Turó Rodó amb l'Edereta (Ed. Primària)


Descripció breu:

40 minuts de visita dinamitzada al poblat del Turó Rodó amb el guiatge d'una dona ibera, l'Edereta. Aquest personatge fictici, habitant del Turó Rodó, explicarà qui eren els ibers i com vivien tot observant les troballes arqueològiques (muralla, sistemes defensius, sitges¿) i visitarem la casa ibera reconstruïda amb arqueologia experimental. 30 minuts de taller d'escriptura ibera. L'alumnat aprendrà a escriure un missatge iber amb un punxó sobre paper de plom.


Lloc o equipament:

Poblat iber del Turó Rodó


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.15 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer i valorar els trets identitaris dels ibers. Potenciar l'interès per l'arqueologia. Difondre el patrimoni arqueològic del poble de Lloret. Valorar la importància de la conservació del medi natural i reflexionar sobre la seva protecció. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge.


Descripció de l'activitat:

En el paper de personatge iber, l'Edereta (la guia) anirà explicant aspectes relacionats amb la cultura ibera: "Sabeu qui eren els ibers? Les persones que van viure aquí fa 2.600 anys, abans que arribessin els grecs i els romans; aquests potser un sonen més, oi? Doncs abans que ells, els que vivien aquí eren els ibers. I us dic que vivien aquí, perquè a Lloret, tenim tres poblats ibers. De moment, només se'n poden visitar dos. Però tenim un poblat molt gran, que encara no es pot visitar perquè hi treballen els arqueòlegs. Els ibers tenien poblats petits perquè vivien en tribus, en grups petits. En aquest poblat vivien unes 30 persones. Quants sou a classe? Doncs imagineu que tots els de la classe viviu junts, en un poblat petit i no en un poble gran."


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, fitxes d'activitats per a l'alumnat, vestuari iber, paper de plom, punxons i material de papereria. Plantilles amb lletres iberes.


Mecanismes d'avaluació:

Reconèixer i respectar la diversitat de manifestacions culturals de l'entorn, de Catalunya i Espanya. Identificar les normes de convivència dels grups i respectar els drets i deures fonamentals de les persones. Utilitzar diferents tipus de fonts documentals (textuals, patrimonials, orals) i arqueològiques per obtenir informació sobre els trets significatius de la societat d'èpoques passades, situant els fets en línies de temps.


Observacions: