Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves, hi investiguem el passat


Descripció breu:

Les coves de Serinyà van ser uns refugis molt utilitzats pels humans de la prehistòria. La visita a aquests espais permetrà conèixer el mode de vida i els recursos que els proporcionava la natura. Com a investigadors del passat, ens convertirem en arqueòlegs. En petits equips excavaran les restes, les documentaran i, mitjançant l'estudi de les troballes i el dibuix del jaciment, cada equip formularà una hipòtesi de l'espai de la cova excavat.


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar la prehistòria i el patrimoni arqueològic del territori. Donar a conèixer el mètode arqueològic i què ens aporten les societats del passat. Desenvolupar la capacitat de prendre decisions i treballar en equip.


Descripció de l'activitat:

La visita comença a la sala d'exposicions J. M. Corominas, on s'explica als alumnes com els arqueòlegs recuperen les restes dels jaciments i s'exposa una introducció al món de la prehistòria.Tot seguit visitem dues coves: a la cova del Reclau Viver parlem de les ocupacions humanes, el paisatge, la fauna i els recursos minerals, animals i vegetals utilitzats pels humans, i a la cova de l'Arbreda presentem el mètode d'excavació. Com a investigadors del passat, es treballa en un jaciment simulat. En petits equips excaven les restes, les documenten i, mitjançant l'estudi de les troballes i el dibuix del jaciment, cada equip ha de formular una hipòtesi de l'espai de la cova excavat.


Materials utilitzats:

A la sala: materials corresponents a la nova exposició. Per a la visita: dossier amb imatges i material d'excavació. Al taller d'investigadors: jaciment simulat, material del jaciment (ossos, eines de sílex i quars, ornamentacions, banyes d'animals, etc.), cubells, garbells, pinzells, recollidors, cintes mètriques, quaderns d'excavació i pòsters del jaciment.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta, i l'equip pedagògic avalua el funcionament i el desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: