La vinya i el vi

Any de publicació
2008
Número pàgines
96
ISBN
978-84-96747-40-1
Preu
14 €

-- Situació

-- Cronologia

1- Sòls i climes

2- Varietats viníferes

3- Vinyes noves i vinyes velles

4- Un paisatge propi

5- Cases i pobles vinaters

6- L'elaboració tradicional del vi

7- Els cellers cooperatius

8- La renovació de vinyes i cellers

9- La DO Empordà: breu història

10- Altres indrets on es conrea la vinya

11- Una zona d'interès etnològic

-- El plet de Londres

12- Temps de Dionís i Bacus

13- L'edat mitjana

-- Eiximenis, moralista del vi

14- Terres de tapers

15- Els viatgers il·lustrats i la vinya

16- L'expansió del conreu

17- El comerç del vi

18- L'edat d'or

-- El tresor d'en Monturiol

19- La fil·loxera entra a Catalunya

20- El motí de Llers

-- Narcís Fages de Romà

21- Gironins destacats a la crisi fil·loxèrica

22- Comprar el soldat amb vi

23- El tema rabassaire a les comarques gironines

24- El xampany gironí

-- Agustí Vilaret, indiano i xampanyer

25- La garnatxa d'Empordà: vi singular

26- Anar a fer veremes

27- Sangria, turistes i gent del país

28- La Festa de la verema

29- El vi novell

30- La Confraria de la Bóta de St. Ferriol

31- El vi gironí en el costumari d'Amades

32- Els museus del vi

33- Art i literatura

-- La vinya i el vi en l'obra de Josep Pla

34- Científics gironins

35- Estudis sobre la vinya i el vi

36- La gastronomia gironina del vi

37- Aiguardents, ratafia i licors

-- Bibliografia

-- Procedència de les fotografies i agraïments