informació del llibre
Tornar a la pàgina anterior

Gran obra hidràulica i territori a les comarques de la Muga i del Fluvià (1850-1980) VOLUM I


PAVÓN, David

Institut d'Estudis Empordanesos

Any de publicació:2008

Número pàgines: 475

ISBN: 978-84-612-8017-9

Resum del llibre:

Aquesta publicació és el resultat d'un resum adaptat de la tesi La gran obra hidràulica a les conques de la Muga i del Fluvià: dels projectes a les realitzacions (1850-1980) que fou defensada, a la Universitat de Girona, el setembre de 2007, en el marc del doctorat en Medi Ambient (itinerari en Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient).

Així, la publicació aborda, des d'una prespectiva territorial i històrica, el paper que han jugat les grans infraestructures hidràuliques en dues conques fluvials mediterrànies catalanes: la Muga i el Fluvià.

 

VOLUM I

-Pròleg

-Nota preliminar de l'autor

 

Primera part

PLANTEJAMENT, OBJECTIUS, ESTRUCTURA I FONTS D'INFORMACIÓ

 

Capítol 1

PLANTEJAMENT DE LA RECERCA EN EL MARC DEL TERRITORI I DEL TEMA ESTUDIATS

 

Capítol 2

OBJECTIUS, HIPÒTESIS DE TREBALL, ESTRUCTURA I FONTS D'INFORMACIÓ

 

Segona part

ELS REGADIUS, PRINCIPAL JUSTIFICACIÓ HISTÒRICA I TERRITORIAL PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA GRAN OBRA HIDRÀULICA A LES CONQUES DE LA MUGA I DEL FLUVIÀ

 

Capítol 3

OBRES HIDRÀULIQUES I REGADIU A LA PLANA DE L'EMPORDÀ FINS A LES DARRERIES DEL XIX

 

Capítol 4

NOVES INICIATIVES I PROJECTES PER A UN NOU SEGLE. DEL PLA GENERAL D'OBRES HIDRÀULIQUES (1902) A LA CREACIÓ DE LA "CONFEDERACIÓN SINDICAL HIDROGRÁFICA DEL PIRINEO ORIENTAL" (1929)

 

Capítol 5

LA DÈCADA DELS ANYS 30: DE LA CREACIÓ DE LA "CONFEDERACIÓN SINDICAL HIDROGRÁFICA DEL PIRINEO ORIENTAL" (1929) A L'ABANDONAMENT DEL PROJECTE DEL PANTÀ DE CRESPIÀ (1944)

 

Capítol 6

LA GRAN OBRA HIDRÀULICA A LES CONQUES DEL FLUVIÀ I DE LA MUGA DES DE LA DÈCADA DELS ANYS 40 FINS A LA FASE DE LA TRANSFORMACIÓ EN REGADIUS. LA CONSTRUCCIÓ DE L'EMBASSAMENT DE BOADELLA

Pujada Sant Martí 4 - 5 17004 · Diputació de Girona · 17004 Girona