informació del llibre
Tornar a la pàgina anterior

El món del pa


BECH I PADROSA, Roser

PUJOL I FABRELLES, David

Quaderns de la Revista de Girona

Any de publicació:2017

Número pàgines: 96

ISBN: 978-84-15808-52-7

Resum del llibre:

-- Situació

-- Cronologia

1- Una història que ve de lluny

2- El cicle del blat

3- La garba de la mestressa

4- Els antics molins fariners

5- Flequers i forners

-- Glossari: a l'obrador de tota fleca

6- Els molins i els forns comunals

7- Pa per als pobres

8- La Pia Almoina del Pa de Girona

9- Receptes antigues

10- De Sant Antoni a Sant Joan

11- De Sant Pere a Nadal

12- El nostre pa de cada dia

-- Glossari: tants caps, tants pans

13- Supersticions, creences i simbologies

14- Berenars d'abans

15- Tonades i cantarelles

16- Històries de la vora del foc

17- Locucions, frases fetes i refranys

18- Dolç i salat

-- Formes, colors i olors

19- Pa de sègols, pa d'ordi, pa de faves

20- "Pa, pa i sempre pa, res més que pa"

21- Les farineres de cilindres

22- La Farinera Coromina de Banyoles

23- La Farinera Sunyer de la Bisbal d'Empordà

-- Engrunes literàries

24- El Servicio Nacional del Trigo

25- L'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

26- Triticatum

27- Adeu al gluten

-- Cançons de pastar

28- Els forns

29- El Gremi de Flequers Artesans

30- Sant Honorat

31- Els sentits del pa

32- Les recerques de l'IRTA

33- El Pa de la Tramuntana

-- Poema del pa

34- Fer pa a casa

35- Pans batejats

36- Les petjades sobre el territori

37- Pans que no  són pans

-- Bibliografia, procedència de les imatges i agraïments

 

Preu: 14 €

Pujada Sant Martí 4 - 5 17004 · Diputació de Girona · 17004 Girona