Comunicació

Setmana Europea de l’Energia 2015

Del 15 al 19 de juny es celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2015.

Campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida

Durant els mesos de maig, juny i juliol es realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. En aquesta web podreu trobar tota la informació i el calendari d’activitats:

Més informació al web del CILMA  

Setmana europea de l’energia 2014

Del 23 al 29 de juny es celebra la Setmana europea de l’energia sostenible 2014, iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectius presentar les activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees. Per participar a la Setmana es proposa organitzar una activitat o esdeveniment Dia de l’energia a la teva ciutat, poble o regió i registrar-ho a  www.eusew.eu

Un dels compromisos dels municipis signants del Pacte d’alcaldes és organitzar jornades de l’energia o ciutats del Pacte, en cooperació amb la Comissió Europea i altres grups d’interès, per tal que els ciutadans es puguin beneficiar directament de les oportunitats i dels avantatges que ofereix un ús més intel·ligent de l’energia, i per tal d’informar amb regularitat els mitjans de comunicació locals sobre els progressos del Pla d’Acció. És important que la ciutadania prengui consciència de l’adhesió al Pacte d’alcaldes i també de la implantació del Pla d’acció per a l’energia sostenible en la població.

Enguany ICAEN, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, AMB, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i CILMA us oferim un catàleg de recursos per als ens locals per organitzar actes del 1 de juny al 31 de juliol de 2014. Aquests dos mesos permeten englobar actes també per al Dia del Medi Ambient (5 de juny) i durant la setmana de l’Energia (del 23 al 29 de juny). En aquesta edició els recursos s’ordenen en paquets en funció del públic destinatari ja sigui públic escolar o ciutadania i recursos comuns de comunicació i multimèdia.

 

CATÀLEG DE RECURSOS

Fe d’errades: Les activitats del programa Tallers Ambientals que ofereix la Diputació de Girona, en la informació s’indica que aquestes activitats són subvencionades amb un 50% per la Diputació de Girona i això no és correcte. La subvenció de la Diputació tal i com indiquen les bases és del 75% del preu, amb un màxim de 1,50 euro/alumne per cada hora d’activitat, amb un topall de 100 euros per grup/educador per a activitats de fins a 4 hores i de 150 euros per grup/educador per a activitats de fins a 8 hores. El preu de les propostes, que serà sempre el mateix, amb independència del centre escolar o municipi on s’hagi d’anar a fer el taller, inclourà el material necessari i el desplaçament dels educadors.

 

FORMULARI DE PETICIONS (cal enviar-lo a judit@cilma.cat)

El termini per sol·licitar els recursos finalitza el 9 de maig. Us recomanem que feu les peticions el més aviat possible perquè aquests recursos durant aquests dos mesos (juny i juliol) són limitats i s’atendran les peticions per ordre cronològic.

_____________________________________________________________________________

Video de presentació del Pacte d’alcaldes a comarques gironines

play-video

Web europeu de la iniciativa Pacte d’alcaldes

Logotip Pacte d’alcaldes

Bones pràctiques europees de la iniciativa Pacte d’Alcaldes – Selecció 2013 

______________________________________________________________________________

Setmana europea de l’energia 2013

Del 24 al 30 de juny es celebra la Setmana europea de l’energia sostenible 2013, iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectius presentar les activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees. Per participar a la Setmana es proposa organitzar una activitat o esdeveniment Dia de l’energia a la teva ciutat, poble o regió i registrar-ho al web de la iniciativa europea.

Un dels compromisos dels municipis signants del Pacte d’alcaldes és organitzar jornades de l’eneria o e ciutats del Pacte, en cooperació amb la Comissió Europea i altres grups d’interès, per tal que els ciutadans es puguin beneficiar directament de les oportunitats i dels avantatges que ofereix un ús més intel·ligent de l’energia, i per tal d’informar amb regularitat els mitjans de comunicació locals sobre els progressos del Pla d’Acció. És important que la ciutadania prengui consciència de l’adhesió al Pacte d’alcaldes i també de la implantació del Pla d’acció per a l’energia sostenible en la població.

Recursos per organitzar la Setmana

Proposta d’activitats d’empreses d’educació ambiental per la Setmana europea de l’energia

Anunci en premsa de difusió de la Setmana amb consells i informació d’esdeveniments

Idees per organitzar el Dia de l’Energia. Conclusions taller organitzat per la Diputació de Barcelona el 2012.

Guia per a la lluita del canvi climàtic. Diputació de Barcelona

Calculadora d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.  Diputació de Barcelona

Díptic “Saps com estalviar energia? Consells d’estalvi d’energia elèctrica a casa. Elaborat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona amb el suport de l’ICAEN, la Diputació de Girona i el CILMA.

Pòsters “Celebrem la setmana de l’energia” on es poden anunciar els esdeveniments municipals de la setmana energia. Aplicatiu activat i en funcionament per generar els pòsters personalitzats per als ajuntaments i entitats locals elaborat per l’ICAEN. Accediu a l’aplicatiu. Ens cas que ho necessiteu podeu demanar les claus d’accés a judit@cilma.cat

Banner Setmana Energia

Banner Setmana Energia

Banner Setmana Energia amb consell

Banner Setmana energia amb consell

Consells d’estalvi energètic a la llar. ICAEN

Proposta catàleg d’activitats. ICAEN

Pujada de Sant Martí, 4-5 - 17004 Girona - Telèfon: 972 185 085 - medi.ambient@ddgi.cat