Bones pràctiques

Licitació conjunta d’equips reductors estabilitzadors de flux per enllumenat públic. Diputació de Girona i Cilma.

Amb l’objectiu de modernitzar i millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, 14 municipis de la demarcació de Girona es van implicar en la licitació conjunta de 30 reductors-estabilitzadors de flux per a enllumenat públic i la seva instal·lació, que es va encarregar a la Diputació de Girona a través d’un encàrrec de gestió i un conveni entre cada ajuntament i la Diputació.

Més informació

Licitació de la redacció de 5 projectes executius previs a la instal·lació de calderes de biomassa. Diputació de Girona i Cilma.

Degut als actuals problemes de finançament dels municipis,  i amb l’objectiu de desencallar una sèrie d’inversions clau per alimentar els equipaments municipals amb una font d’energia renovable present en els nostres boscos i amb un gran potencial per generar llocs de treball a nivell local, la Diputació de Girona va optar  per licitar i finançar la redacció de 5 projectes executius de substitució de calderes de gasoil per biomassa a 4 municipis de la demarcació.

Més informació

Licitació de subministrament d’electricitat de la Diputació Foral de Guipúscoa

Al febrer de 2011 la Diputació Foral de Guipúscoa (DFG) va aprovar per Decret Foral l’establiment d’una central de contractació per al territori històric de Guipúscoa. Des de la seva posada en marxa, un total de 110 organismes públics guipuscoans s’han adherit a la Central, sense que això impliqui l’obligació de participar en totes les contractacions sinó que en cada expedient les administracions interessades han d’adherir-s’hi específicament. Així, la primera licitació que s’ha realitzat través de la Central és el subministrament elèctric amb criteris ambientals.

Més informació

Licitació de gestió integral de les instal·lacions d’enllumenat públic de la Mancomunitat de Txorierri

Gràcies a la licitació conjunta que ha dut a terme la Mancomunitat del Txorierri l’any 2012, sis municipis del País Basc – Sondika, Derio, Lezama, Zamudio, Larrabetzu i Loiu- compten amb un servei comú de gestió integral de les seves instal·lacions d’enllumenat públic gestionat a través d’una empresa de serveis energètics.

Més informació

Servei de Compra Ecològica de Vorarlberg, Àustria

Vorarlberg és un dels estats més petits d’Àustria (2.601 km ²). Compta amb 4 districtes polítics i 96 municipis que sumen al voltant de 375.000 habitants. La voluntat d’aquestes municipalitats d’integrar criteris de desenvolupament sostenible en els seus processos de compra i contractació, conjuntament amb el fet que els procediments d’adjudicació de contractes públics eren cada cop més complexes i la falta de recursos dels municipis més petits per abordar aquests aspectes, van impulsar l’any 2002 la creació d’un servei centralitzat i especialitzat en compres denominat Servei de Compra Ecològica-Oekoberschaffungs Service (OeBs).

Més informació

Licitació de subministrament d’electricitat i altres de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a través del Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL), l’any 2012 va adjudicar el subministrament d’electricitat per a més de 500 ens locals de Catalunya amb un pressupost previst de 40 milions d’euros anuals.

Més informació

Servei de Millora a la Gestió Pública Local (SMGP) del Consell Comarcal del Maresme

El Servei de Millora a la Gestió Pública Local (SMGP) del Consell Comarcal del Maresme es va crear el 2006 i és el responsable d´assessorar, dissenyar i implementar metodologies i eines de gestió que ajudin als municipis del Maresme en la modernització dels seus procediments de treball per tal de disposar de serveis públics més eficients, àgils i de qualitat que satisfacin les expectatives dels ciutadans/es.

Més informació

Pujada de Sant Martí, 4-5 - 17004 Girona - Telèfon: 972 185 085 - medi.ambient@ddgi.cat