Jornada d'Integritat Institucional

Data i lloc de celebració

Divendres, 29 de març de 2019
Aula Magna de la Casa de Cultura. Girona

Organització

Oficina de Bon Govern, Transparència i Participació Ciutadana de la Diputació de Girona

Objectius

Aquesta jornada pretén aprofundir en la necessitat que les administracions públiques desenvolupin sistemes d'integritat institucional que permetin, d'una banda, millorar la prevenció de la corrupció i per l'altra, contribuir en la millora de la confiança de la ciutadania en les administracions públiques.

També es pretén presentar l'elaboració de Codis de Conducta pels Alts Càrrecs de les Administracions públiques  com una de les eines fonamentals en la implantació de sistemes d'integritat institucional. Es tractaran tots els aspectes necessaris per elaborar-los, aprovar-los i implantar-los fent especial menció als ens locals.

Per acabar s'explicarà l'estratègia de la Diputació de Girona per tal que tots els ens locals de la demarcació de Girona disposin de codis d'aquest tipus.

Inscripció

 La inscripció s'ha de fer amb aquest enllaç

 

* La persona inscrita es compromet a assistir a la formació escollida i a avisar amb antelació de qualsevol incidència que no li permeti assistir-hi. La no-assistència injustificada impedeix inscriure's a cursos de formació posteriors d'aquest Servei.
Es lliurarà un certificat d'assistència a les persones que, com a mínim, hagin assistit al 80 % de les hores de formació del curs

Programa

  • 09.30 h. Benvinguda a càrrec de Jordi Batllori, Secretari General de la Diputació de Girona

  • 09.45 h. Conferència sobre integritat institucional a càrrec de Rafael Jiménez Asensio

  • 11.45 h. Pausa pel cafè

  • 12.15 h. La Xarxa de Governs Transparents i el model de Codi de Conducta de la Xarxa, a càrrec d'Anna Brunsó i Pol Puigdomènech

  • 13.15 h. El projecte "221 i + amb codi de conducta" a càrrec de Jordi Turón

  • 14.00 h. Tancament de la jornada

 

 

 

Descarrega't el programa amb PDF

 

Ponents

Rafael Jiménez Asensio.

Consultor institucional, advocat de Dret públic i Catedràtic de la Universitat UPF. Funcionari en excedència de l'Administració Pública basca i de la Universitat del País Basc. Ha estat professor de dret Constitucional de l'Escola Judicial en qualitat de Lletrat del Consell General del Poder Judicial, professor Catedràtic de Dret Constitucional a ESADE (Universitat Ramon Llull).

Ha estat vocal de diverses comissions d'experts per a l'estudi de normativa relacionada amb la funció pública i la simplificació del sector públic al Ministeri d'Administracions Públiques, a la Generalitat de Catalunya, a l'Ajuntament de Madrid entre d'altres administracions públiques.

Consultor de projectes, tant en l'àmbit internacional com en diverses comunitats autònomes i ens locals. També és autor de més de 20 monografies en el camp del Dret Públic, Poder Judicial i Administració Pública i més de cent articles en Revistes Especialitzades i llibres col·lectius d'Administració Pública, Dret Públic i Gestió Pública. 

 

Jordi Turon

Vicesecretari de la Diputació de Girona, secretari de Sumar S.L, del Patronat de Turisme Girona Costa Brava S.A i SEMEGA. Llicenciat en Dret per la UdG i Funcionari d'Habilitació Nacional, categoria superior. Ha estat secretari dels  Ajuntaments de Banyoles, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Caldes de Malavella, entre d'altres. Ha combinat la seva activitat com a secretari amb la docència, tant universitària, com en el marc de la formació continuada a treballadors públics. També s'ha format en l'àmbit de la direcció pública professional realitzant, entre d'altres, el mestratge en Direcció Pública d'ESADE.

 

Pol Puigdomènech i Anna Brunsó

Tècnics del Servei de Transparència, Bon Govern i Participació de la Diputació de Girona i impulsors del Postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local, del que en són l'equip de Direcció i Coordinació.