Jocs Emporion 2019 - Jocs Emporion
5108
home,page-template-default,page,page-id-5108,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Quan es compleix més d’un quart de segle de l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, els Jocs Emporion s’erigeixen com el principal esdeveniment esportiu gironí que rememora aquella efemèride.

Cada primavera, els Jocs recullen l’esperit olímpic i el porten a una comarca perquè s’hi duguin a terme les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Aquesta comesa està impulsada per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, que cada nova edició deleguen l’organització dels Jocs a un consell esportiu diferent.

Cada any, es premiarà els que obtinguin els millors resultats però també es guardonarà els que mostrin un comportament més cívic, i és que els Jocs Emporion consideren que competir és important però que ho és molt més fer-ho promovent valors com el joc net, la companyonia i el respecte per l’altre.

És per aquest motiu que, cada any, els Jocs inclouen la gala Valors en Acció, un acte que reconeix els esportistes i els equips que més han destacat per actuacions positives i joc net (fair play) dins i fora el terreny de joc al llarg de la temporada. Els premiats reben els reconeixements acompanyats dels seus familiars i entrenadors.

Els Jocs també inclouen una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual, així com a universitaris. En conjunt, es tracta d’un esdeveniment ampli i complet, que te lloc a casa nostra perquè la societat en general i els més joves en particular s’impregnin de l’esperit olímpic, dels valors que propugna l’esport, i prenguin consciència dels beneficis de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.

Tant si sou joves participants, com entrenadors o mares i pares, us agraïm que en formeu part i desitgem que en gaudiu.

Sigueu benvinguts!