Contacte

Passeig 10 d’abril,

2n. 2na.

Casa de Cultura

Apartat de Correus 162

17520 Puigcerdà

ieceretans@gmail.com

Tel.: 972.880.458

21 de gener del 2009

Cal felicitar-se per la constitució per part de Turisme de la Generalitat de Catalunya de la marca Pirineus, seguint la petxa del que tan bon resultat ha donat des del seu inici, ja fa cent anys, a la Costa Brava. Els pinirencs hem de copsar que aquesta idea ens ha de conduir a encetar una sèrie d’actuacions que ens permeti millorar i augmentar tots els nostres actius i tota mena d’activitats que contribueixin a fer-los possibles.

 

Si la incorporació a la Unió Europea ha permès unificar la política comuna, i ja s’està treballant en trencar la mentalitat administrativa des del manifest de Font-Romeu ençà, endegant-se realitats com la de l’Hospital transfronterer i altres projectes en curs i principalment en la tramitació d’un organisme associatiu entre els òrgans de govern de banda i banda, ens cal fer un nou esforç per esborrar definitivament a nivell social aquesta mentalitat dissociativa que compartimenta estats i “départements” o “provincias” , ja que aquesta situació està totalment desfasada als moments actuals.
Per tant, hem d’obrir-nos socialment i cultural de manera que tots participem d’alguna manera en totes les manifestacions sorgides o organitzades sense distinció d’origen, o de llengua o de circumscripció político-administrativa. És necessari que gaudim dels equips esportius d’un o altre lloc de residència, de les organitzacions culturals comunes i de les activitats socials característiques de cada poble. Hem de barrejar-nos en totes aquestes manifestacions sense restriccions de cap mena per assolir una veritable identitat comuna, per tornar a ser – veritablement – un sol poble.