Contacte

Passeig 10 d’abril,

2n. 2na.

Casa de Cultura

Apartat de Correus 162

17520 Puigcerdà

ieceretans@gmail.com

Tel.: 972.880.458

Constitució de l’I.E.C. a l’Alta Cerdanya

El divendres 27 de març del 2009, a les 20.30 hores del vespre, se celebrà l’acte de constitució de l’I.E.C. a França, a la sala d’actes de l’ajuntament d’Enveig.

 

      

 

L’Institut d’Estudis Ceretans ja fa temps que tenia pensat que fóra necessari la constitució de l’I.E.C. a França; finalment, mitjançant l’inestimable implicació d’un dels socis amb residència a l’Alta Cerdanya, en Cristian Torrent, es va convocar una seixantena de persones de l’Alta Cerdanya, que vam considerar que podien tenir interès en el nostre projecte.

 

En l’acte de constitució presidit per l’alcalde d’Enveig hi van assistir una quarantena de persones, de les que una vintena van signar com a membres fundadors de l’I.E.C. a l’alta Cerdanya. La bona acollida que va tenir amb els assistents i l’interès de persones que no van assistir-hi però que tenen interès amb el projecte de l’I.E.C. però fa preveure que hi haurà més adhesions de socis i una àmplia participació, ni que sigui com a col·laboradors. La Junta la formen 11 persones, i el seu president és en Cristian Torrent.

 

      

 

Tant a la convocatòria com en la presentació de l’I.E.C. i fins i tot en els propis estatuts de l’I.E.C. de l’Alta Cerdanya s’ha intentat que malgrat la constitució de l’I.E.C. a ambdós estats hi hagi efectivament un sol I.E.C.. D’entrada els socis de qualsevol de les dues associacions ho són automàticament de l’altre, i si bé ara la Junta d’una i altra són necessàriament diferents, l’objectiu és fer una única convocatòria per escollir la Junta directiva que ho serà de l’I.E.C. de l’alta i de la baixa Cerdanya.

 

La constitució de l’I.E.C. a França el motiva els obstacles que suposa l’existència de dues administracions estatals per fer activitats conjuntes tota la Cerdanya i aprofitant la constitució de l’I.E.C. s’ha volgut implicar els germans de l’alta Cerdanya. L’I.E.C. fem una valoració molt positiva de l’èxit de la convocatòria i de la bona acollida que ha tingut l’I.E.C. i de ben segur que en les properes activitats que té previstes l’I.E.C. ja comptarem amb la intervenció dels nouvinguts i que amb la seva implicació es faran més activitats i amb major extensió comarcal.