Contacte

Passeig 10 d’abril,

2n. 2na.

Casa de Cultura

Apartat de Correus 162

17520 Puigcerdà

ieceretans@gmail.com

Tel.: 972.880.458

 

 

Cerdà de l’any

Rosa Aguilar Puigcerver

Cerdà de l’any 2009

El darrer dissabte d’abril té lloc, cada any, l’edició del Cerdà de l’any.

 

Com és sabut es tracta d’una efemèride organitzada per Ràdio Pirineus, l’Institut d’Estudis Ceretans i Amics de Cerdanya, amb el suport d’Òmnium Cultural, Ràdio Arrels, Casino Ceretà i Catalans sense fronteres. També hi col·laboren l’Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

 

A proposta de les entitats organitzadores, un jurat nomenat a l’efecte, després d’unes sessions de deliberació, fa públic el nom de la persona o entitat guanyadora.

 

La vetllada consta de dues parts. La primera és un acte acadèmic, acte obert a tothom, en el transcurs del qual hom fa una breu semblança del guanyador per part de persones properes i que coneixen i fan conèixer aspectes diversos de la seva trajectòria personal, cívica o professional.

 

Tot seguit hi ha el sopar de proclamació del Cerdà de l’any. Al llarg del sopar es fa el lliurament del guardó, una làmina original feta per l’artista J.M. Subirachs que representa el comte Guifré II de Cerdanya.

 

Amenitzat amb música en directe i enmig d’un ambient distès, acompanyat d’una cuina selecta, l’acte permet celebrar una jornada d’homenatge al guanyador, el Cerdà de l’any. Habitualment un centenar de persones, amb profunda sensibilitat per la cultura de Cerdanya, emplenen la sala-menjador d’aquesta gran nit de la cultura de Cerdanya. Per aquest motiu és absolutament necessari reservar la taula amb antelació.

 

Guardonats (1985-2010)