Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Els productes escollits s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines i han estat seleccionats mitjançant tasts a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

Productes.

Escollits en dotze tasts a cegues.

70 productes de 46 empreses diferents van ser escollits al mes de maig i juny del 2018 durant uns tasts a cegues, un per cada família de productes seleccionats: aigua, anxoves, arròs, begudes locals, cafè, conserves, embotits, foie-gras, galetes, làctics, oli i vins i vins dolços.

Els tastadors.

La figura cabdal del projecte.

Els tastadors són les persones encarregades d’avaluar, mitjançant els tasts a cegues, els productes escollits per lluir el segell Girona Excel·lent. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

L’excel·lència d’un territori privilegiat.

Vivim en un territori en el qual el paisatge certifica una cuina variada, diversa i quasi autosuficient, d’ingredients quasi infinits.