Diputaci de Girona

Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Els productes escollits s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines i han estat seleccionats mitjançant tasts a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

Productes.

Escollits en dotze tasts a cegues.

79 productes de 51 empreses diferents van ser escollits al mes de març del 2021 durant uns tasts a cegues, un per cada família de productes seleccionats: aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i infusions, conserves, embotits, fruits secs, foie-gras, lactis, oli d’oliva, mel, peix, vins i vins generosos.

Els tastadors.

La figura cabdal del projecte.

Els tastadors són les persones encarregades d’avaluar, mitjançant els tasts a cegues, els productes escollits per lluir el segell Girona Excel·lent. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

L’excel·lència d’un territori privilegiat.

Vivim en un territori en el qual el paisatge certifica una cuina variada, diversa i quasi autosuficient, d’ingredients quasi infinits.