.

CERCADOR _

  • Sebastià Noguera, Mercè

FONS D'ART _

Tornar

Sebastià Noguera, Mercè _

Barcelona, 1956

S/t (abstracte) (fragment)

BIOGRAFIA _

Es va llicenciar en belles arts a la Universitat de Barcelona el 1983 i l’any següent, ja exposà a la Fontana d’Or un conjunt d’obres que naixien del gestualisme i que desenvolupaven el seu contingut a través del color. Fou, però, a partir de 1992 quan inicià una activitat més intensa i continuada.

L’artista, en contra de la majoria de gent que cerca en la immediatesa, fa una introspecció en els records, en el pòsit cultural. Mira de donar un testimoni existencial mitjançant al·legories i símbols; vol desenvolupar una teoria de la sensibilitat: de la seva sensibilitat. Construeix el seu món a partir de referències culturals, del món romànic, de cultures primitives; no vol pas impactar, sinó provocar emocions.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

75 anys d’art a Girona. 75e¿ aniversari del Grup Excursionista i Esportiu Gironi¿. Girona, octubre – novembre 1994. GeiEG

Catàleg per a l’exposicio¿ realitzada al Centre Cultural de Caixa Girona – Fontana d’Or el 1984 i editat per Caixa Girona

Catàleg per a l’exposicio¿ realitzada a les Sales Municipals d’Exposicio¿ de Girona el 1994 i editat per l’Ajuntament de Girona.

Primera Mostra d’Art de la Diputacio¿ de Girona, 1985.