.

CERCADOR _

  • Martoranno, Jordi

FONS D'ART _

Tornar

Martoranno, Jordi _

Girona, 1965

Formes en correspondència (fragment)

BIOGRAFIA _

La vocació artística de Jordi Martorano comença l’any 1980 al taller de pintura d’Isidre Vicens, espai on durant tres anys es configuren les bases conceptuals i pedagògiques de la seva obra. Tot seguit, es llicencia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona

L’any 1990, fa una estada a París, a la Cité Universitaire, on pot treballar en un estudi de pintura. En els anys noranta, obté la beca d’arts plàstiques de la Generalitat de Catalunya. El 1997, participa en un intercanvi cultural entre la ciutat de Girona i Tolosa. El 2001, obté la beca de desenvolupament de projectes creatius i d’investigació artística de la ciutat de Girona. 

Des de 1981, participa en exposicions col·lectives, i a partir de 1984, en individuals. Algunes de les ciutats on ha mostrat la seva obra són Niça, París, Ustka, Boston, Portland, Palma, Barcelona, la Corunya, Terrassa i Girona. 

L’any 2002, guanya el Premi de Pintura Honda de la Garriga (Barcelona) amb una pintura de gran format. El mateix any, és finalista de la tercera Biennal de Vic. El 2004, és finalista del Premi Ciutat de Palma Francesc Gelabert d’Arts Plàstiques. L’any 2009, fa la conferència «Utopia i memòria» al Centre Cultural la Mercè (CCM) de Girona, i participa com a artista convidat als cursets “9 mesos, 9 artistes” del mateix centre. El 2010, és finalista de la sisena Biennal d’Art Contemporani de Girona. El 2012, guanya el projecte Exposicions Viatgeres (9) de la Diputació de Girona.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

jordimartoranno.wordpress.com

 

 

ARTISTA

Foto: Carme Aspa