.

CERCADOR _

  • Viladomat Manalt, Antoni

FONS D'ART _

Tornar

Viladomat Manalt, Antoni _

Barcelona, 1678 - 1755

Caterina d'Alexandria (fragment)

BIOGRAFIA _

Era fill del daurador Salvador Viladomat, qui solia treballar amb artistes de l'època realitzant diversos retaules. És per això que Viladomat va estar en contacte des de ben petit amb el món artístic. El 1693 es va incorporar al taller del pintor Joan Baptista Perramon, amb qui treballà fins a obtenir, als 24 anys, el mestratge. El seu taller va ser un espai de formació per a joves artesans que volien aprendre els rudiments de l'art del dibuix.

La seva obra té influències de la pintura hispànica siscentista, de les obres del pintor Juncosa i de la renovada estètica en clau italiana introduïda per Gallart. El pintor barceloní també va aprendre d'escultors i argenters, i el seu estil serè i emotiu el va convertir en el pintor predilecte de l'església i dels ordes religiosos. També es va convertir en el pintor preferit de la burgesia, que li va demanar temàtiques noves.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

BENET, Rafael. Antonio Viladomat: la figura y el arte del pintor barcelonés (en castellà). Barcelona: Iberia, 1947 [Consulta: 5 abril 2014].

DDAA. La col·lecció Raimon Casellas. Publicacions del MNAC / Museo del Prado, 1992. 

MIRALPEIX VILAMALLA, Francesc. Antoni Viladomat i Manalt : 1976-1755 Vida i obra (en català). Museu d'Art de Girona, 2014.