.

CERCADOR _

  • Torrent Buch, Josep

FONS D'ART _

Tornar

Torrent Buch, Josep _

Sant Feliu de Guíxols, 1915 - 1999

Costa Brava (fragment)

BIOGRAFIA _

De molt jove, a l’edat de 7 anys, ja demostrava interès per la pintura fent els seus primers dibuixos. Cursà estudis al col·legi Los Hermanos de Sant Feliu de Guíxols; assistí a classes de dibuix i, més endavant, començà les classes a l’Escola de Belles Arts Local, regentada en aquell moment per Gertrudis Romaguera. L’any 1933, quan tenia 18 anys, marxà a Barcelona, fins l’any 1936, per continuar els estudis de dibuix i pintura a l’Escola de Belles Arts la Llotja. A finals de 1936 marxà a la guerra, al front d’Aragó i utilitzant els seus estudis de perspectiva, entrà a formar part del servei de cartografia del seu regiment.

Participà en la confecció de retaules religiosos sota la direcció de Sebastià Platja. Prestà el servei militar al Marroc, on féu una sèrie de dibuixos sobre temes àrabs. Quan tornà a Sant Feliu de Guíxols començà a pintar els paisatges marins dels voltants de la ciutat i diferents indrets de la costa de Sant Feliu a Tossa.

L’any 1936 se celebra a Palafrugell una exposició col·lectiva en la qual hi participà. Aquesta fou la seva primera exposició. Més tard, a Barcelona, participà en una mostra de cartells de propaganda a l’estació de metro de la plaça de Catalunya, en col·laboració amb Martí Bas i Clavé. L’any 1939 arriba a Sant Feliu de Guíxols i féu la seva primera exposició de dibuixos i pintures sobre temes bèl·lics, en un local del carrer Major. Aquesta exposició es tornà a repetir amb més material per la festivitat de Reis l’any 1940.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://www.torrentbuch.net