.

CERCADOR _

  • Solé Jorba, Vicenç

FONS D'ART _

Tornar

Solé Jorba, Vicenç _

Olot, 1904 - El Brull del Montseny , 1949

Voltants de Pont de Can Ventura (Plaça Catalunya) (fragment)

BIOGRAFIA _

Va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola de Belles Arts d'Olot, sota el mestratge d'Iu Pascual. L’any 1935 va obtenir la plaça de professor de dibuix al natural a l’Escola d’Olot, càrrec que desenvolupà fins a la seva mort.

El seu art inicial se centrava en el cercle clàssic dels membres de l’Escola d‘Olot, però un cop Iu Pascual deixà de ser el seu mestre, Solé Jorba va adquirir una perspectiva molt més subjectiva de l’entorn. La seva temàtica fou el paisatge amb figures, moltes vegades, pres amb caràcter de multitud, sobretot, representant mercats.

 Va exposar individualment i col·lectivament a Barcelona i a Olot. També va participar a un gran nombre de certàmens i concursos de Barcelona, entre els quals cal destacar les exposicions de Primavera i les Nacionals celebrades a Barcelona els anys 1942 i 1944. També va participar a les que se celebraven a Madrid. Al mateix temps, exposà també als Salons d’Art de Bilbao, en el Salón Vilches de Madrid i a la Sala Altavella de Mataró. 

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

RAFOLS, J. F, Diccionario biografico de artistas de Catalunya. Desde la epoca romana hasta nuestros dias, ed. Millán, Barcelona, 1954 (3 vol.).