.

CERCADOR _

  • Panyó Figaró, Joan Carles

FONS D'ART _

Tornar

Panyó Figaró, Joan Carles _

Mataró, 1755 - Olot , 1840

Assumpció de la Verge (fragment)

BIOGRAFIA _

Es formà a l’Escola de Nobles Arts de Barcelona, i també amb els germans Francesc i Manuel Tremulles, de qui en fou deixeble. Treballà de daurador a la ciutat de Berga i exercí de professor de dibuix al Seminari de Girona. L’any 1783, el bisbe Tomàs de Lorenzana li va encomanar la tasca de la creació de l’Escola de Dibuix d’Olot, i posteriorment, a Girona, el que acabaria sent l’Escola Municipal de Belles Arts.

La seva obra és poc coneguda però prolífica, i és considerat com un dels grans exponents del neoclassicisme català. Entre la seva producció, cal destacar les dues teles de grans proporcions que va pintar al Santuari de la Misericòrdia a Barcelona i Reus.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Ramon Grabolosa i Puigredon, Joan-Carles Panyó i Figaró: primer director de les Escoles de Dibuix d'Olot i de Girona, Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca, 1976, 169 pàginesJump up

Jump upFèlix Xuncià & Assumpció Parés, «L’església dels Dolors» Pedres de Girona. ump upSalomo Marques, De l'Escola de Dibuix a l'Escola Municipal de Belles Arts: 200 anys de projectes i realitats, Girona, Ajuntament de Girona, 1990, 223 pàgines.