.

CERCADOR _

  • López Portaña, Vicente

FONS D'ART _

Tornar

López Portaña, Vicente _

València, 1772 - Madrid , 1850

Retrat de Goya (fragment)

BIOGRAFIA _

L’any 1785 inicià els estudis a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles amb el pare franciscà Antonio de Villanueva. El 1789 va ser premiat per la seva obra El rei Ezequies fent ostentació de les seues riqueses, amb una beca d'estudis a Madrid, on rebé la influència de pintors com ara Bayeu, Maella i Mengs. L'any 1792 torna a València, i el següent, el nomenen acadèmic de mèrit de Sant Carles, i el 1801, director, en retirar-se Josep Camaron.

De tarannà acomodatici, durant el temps de la invasió francesa a València col·labora amb el general Louis Gabriel Suchet. Quan acaba la guerra aquest fet li és perdonat quan Ferran VII el nomena primer pintor de cambra el 1815, per la qual cosa es desplaça novament a Madrid, on es converteix en el pintor de moda entre l'aristocràcia i l’alta burgesia madrilenya.

Durant aquests anys a la capital acumula diversos càrrecs públics, com el de diputat, secretari de la Sociedad Económica de Amigos del País, director general de l'Acadèmia de San Fernando, director artístic del Museu del Prado, entre d’altres.

En una època de grans avenços pictòrics, el seu estil segueix el barroc més tradicional.

OBRES _