.

CERCADOR _

  • Coderch Quintà, Narcís

FONS D'ART _

Tornar

Coderch Quintà, Narcís _

Olot, 1958

Maniquí I (fragment)

BIOGRAFIA _

De formació autodidacta, estudia a l'aula de dibuix del club Comanegra d'Olot i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Treballa en l'àmbit de la docència com a director de l'Escola de Belles Arts d'Olot (1991-92) i com a professor de dibuix a l'IES de Castelló d'Empúries.

La seva obra pictòrica es basa fonamentalment en la reinterpretació dels elements del paisatge de l'escola olotina. En l’escultura, sovint s'inspira en objectes litúrgics. Amb un llenguatge figuratiu, descontextualitza els objectes per mostrar una realitat gairebé desconeguda en un context trucat, irreal i, fins i tot, surrealista. Combina una sensibilitat especial pel tractament de la llum, el detall, la fragilitat i la mesura oriental amb una ironia i una frescor més llatines i mediterrànies.

Com a dissenyador té una destacada producció de cartellista, especialment dedicada a esdeveniments d’Olot.

La seva obra ha estat exposada al Museu d'Art Modern de Ceret; a la Fundació Chateau Royal de Colliure; a la Galeria Espais de Girona, a la Galeria d'Art Sant Lluc d'Olot, al Museu Comarcal de la Garrotxa, a les Sales Municipals de Girona, al Museu d'Art de Girona i al Museu de l'Empordà de Figueres.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://www.girona.cat/artdegirona/cat/cataleg_autor.php?idAut=18&idReg=77&key=2