.

CERCADOR _

  • Vayreda Canadell, Josep Maria

FONS D'ART _

Tornar

Vayreda Canadell, Josep Maria _

Olot, 1932

La finestra (fragment)

BIOGRAFIA _

S’inicià en el dibuix i la pintura assistint a l’Escola d’Arts i Oficis d’aquest mateixa ciutat. Actualment viu i treballa a Quart, encara que habitualment viatja a Venècia, París, Londres, Cadaqués i Portofino, territoris que ell interpreta amb els seus paisatges d’una manera molt personal i que fan que aquest artista tingui un llenguatge propi i identificable.

El 1966 viatjà als Estats Units, encoratjat pel seu amic Jerôme Solomon, important col·leccionista que es convertí en el seu marxant, i exposà a diferents ciutats, com Nova York, Boston i Filadèlfia. A més, a Los Angeles ha realitzat una obra important amb temes catalans i californians que l’han fet mereixedor del Pergamí Honorífic de la ciutat.

L’any 1958 exposà per primer cop a Barcelona, a la Sala Jardín. Després d’aquesta incursió en el món de les galeries, decidí desvincular-se del seu entorn i marxà a París, on començà a treballar i on residí del 1958 al 1966. En aquesta època freqüentà l’École des Beaux Arts i la Grande Chaumiere. També participà en algunes exposicions col·lectives a la Galeria 42 i La Belle Gabrielle. A més, hi contactà amb marxants americans i europeus que començaren a interessar-se per la seva obra, en evolució constant.

El 1960 va obtenir el segon premi de Pintura a l’oli de la Diputació de Girona amb la seva obra Saint Andrés des Arts.

OBRES _

ARTISTA