.

CERCADOR _

  • Lleó Arnau, Lluís

FONS D'ART _

Tornar

Lleó Arnau, Lluís _

Barcelona, 1961

Infinit (fragment)

BIOGRAFIA _

És un dels artistes contemporanis que aprofundeix i utilitza tots els recursos de l’art sense tenir en compte fronteres o límits hist+orics. Amb lucidesa trenca la linealitat i aplica una combinatòria, on se sumen el càlcul amb la imaginació, per apropar-nos a un món misteriós que provoca la circulació dels sentits i de les emocions.

L’artista aprofita les tensions que es produeixen entre els materials i les tècniques per oferir-nos una visioó oberta, lliure, rebel, arriscada i personal. La seva obra neix d’una xarxa de pensament especulatiu que mai no oblida el cara¿cter visceral i autèntic de tot procés creatiu.

El seu interès per tècniques del passat, com és el cas de la pintura al fresc, iniciada a finals dels anys noranta, recupera aspectes que poden ajudar com a suport d’un discurs. E¿s com si ens trasllade¿ssim a l’època del romànic, però amb un concepte ben diferent.

Des dels seus inicis i tambe¿ ara, se l’ha emparentat amb l’obra de Tàpies.

Ha exposat tant a Catalunya i Espanya com a l’estranger, i les seves obres figuren a museus i col·leccions de tot el món.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

BALKEN, Debra B. Llui¿s Lleó: objetos sagrados. Catàleg de la galeria Antonio Machón. Madrid, 1992

COMBALÍA, Victo¿ria. Emblemas de contemplación. Catàleg de la galeria Alejandro Sales. Barcelona, 1989

HUGHES, Robert. Llui¿s Lleó. Catàleg de la galeria Carles Taché. Barcelona, 2002

PUNYET MIRÓ, Joan. Lluís Lleo¿: sinceritat i consequ¿e¿ncia, catàleg de la Sala Pelaires. Palma de Mallorca, 1996

PARCERISAS, Pilar. Lluiís Lleó, memoria de la pintura. Maestros de la pintura contemporánea, núm. 38, Ed. Altaya, Planeta-Agostini, 2001

PARCERISAS, Pilar. Lluís Lleó. Edge. Catàleg de l’exposició del Centre Cultural de Caixa Girona – Fontana d’Or. Girona, 2006

ARTISTA