.

CERCADOR _

  • Griera Calderón, Rafel

FONS D'ART _

Tornar

Griera Calderón, Rafel _

Las Palmas de Gran Canària, 1934

Interior (fragment)

BIOGRAFIA _

El seu pare tenia un taller d’imatgeria religiosa a Olot, i fou allà on va aprendre la tècnica d’aquest art i on va desenvolupar una gran activitat artística. Va estudiar, poc temps, a l’Escola de Belles Arts d’Olot.

Als 18 anys, juntament amb altres artistes, formà part del grup Cràter d’art. La pintura d’Anglada Camarasa, a qui va conèixer mentre feia el servei militar a Palma de Mallorca, el va influenciar força, i també es va sentir atret per l’art del pintor Vermeer de Delft.

Des de ben jove va veure reconeguda la seva pintura. Als 12 anys guanyà el seu primer premi, en el Centre Catòlic d'Olot. Va fer la primera exposició l’any 1954. La seva obra ha estat exposada en sales nacionals i internacionals, entre les quals hi ha la Sala Francesc Armengol (Olot), la Galeria Quint (Palma de Mallorca), l'Atelier Hoistein (Hamburg), la Fons d’Art (Olot), la Galeria Comas (Barcelona), la Pinacoteca (Barcelona), la Galeria Kreiser (Madrid), la Galeria Foz (Sitges), la Galeria Pedreguet-Art (Amer), la Sala Güell (Barcelona) i la Sala Rusiñol (Sant Cugat del Vallès).

OBRES _