.

CERCADOR _

  • Amado Bernadet, Ramon

FONS D'ART _

Tornar

Amado Bernadet, Ramon _

Barcelona, 1844 - 1888

BIOGRAFIA _

Va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola de Belles Arts de Barcelona i, un cop acabats, l’any 1864, viatjà a Madrid per conèixer els grans mestres del Museo del Prado. L’any 1865 anà a Roma, on coincidí amb Fortuny, Tusquets, Tapiró i Caba. Va recórrer gran part d’Itàlia, pintant paisatges, ruïnes històriques i canals venecians. A Roma i a Venècia començà a treballar amb l’aquarel·la, tècnica amb la qual més tard assoliria un gran èxit. Fou un exemple de gran vocació artística, la qual el va portar a ser un brillant colorista.

En tornar a la Península, va pintar un retrat del rei Amadeu que li encarregà l’Ajuntament de Barcelona, i que ara es troba al Museu Nacional d'Art de Catalunya. La Diputació de Navarra el va premiar per l'oli Les naus de Tolosa.

Les seves obres es poden veure a París (on es va presentar a les exposicions celebrades els anys 1876 i 1880), Roma, Viena i Londres.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

RÀFOLS, J. F, Diccionario biográfico de artistas de Catalunya. Desde la época romana hasta nuestros días, ed. Millàn, Barcelona, 1951 (1 vol.).

FONTBONA, Francesc, Del neoclassicisme a la restauració 1808-1888. “Història de l’Art Català”, vol. VI, edicions 62, Barcelona, 1997, pàg. 204 i 228.

ARTISTA