.

CERCADOR _

  • Gussinyé Gironella, Pere

FONS D'ART _

Tornar

Gussinyé Gironella, Pere _

Olot, 1898

Voreres del riu (fragment)

BIOGRAFIA _

Pintor olotí dedicat al paisatge, realitzà els seus primers estudis a l’Escola de Belles Arts d’Olot, en la qual va tenir de mestre el pintor Josep Berga i Boix. Més tard anà a estudiar a l’Acadèmia Mallol i al Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona.  
 
Segons Francesc Miralles, Olot es va identificar amb un tipus concret de pintura, la vayrediana. Reforçaven aquesta imatge les freqüents exposicions fora d’Olot dels joves pintors olotins que, en els seus inicis, mantenien una clara vinculació amb els pretèrits Joaquim Vayreda i Josep Berga. Entre aquests artistes es trobava Pere Gussinyé, juntament amb altres pintors olotins de l'època com Francesc Vayreda, Josep Mir o Ramon Barnadas.

Gussinyé va exposar a Olot, Mallorca, València i, fins i tot, Sud-amèrica.
 
Va formar part dels Salones de Otoño de Madrid, els anys 1943 i 1946. Fou premiat tant en aquelles mostres com en l’Exposició Nacional de Barcelona del 1944. Aquell mateix any també fou distingit amb el Premi de Pintura del Ministeri d’Educació Nacional.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

RÀFOLS, J. F, Diccionario biográfico de artistas de Catalunya. Desde la época romana hasta nuestros días, ed. Millán, Barcelona, 1951, (1 vol.).

MIRALLES, Francesc, L’època de les avantguardes, 1917-1970, “Història de l’Art Català”, vol. VIII, edicions 62, Barcelona, 1983, Pg. 119.