.

CERCADOR

Notícies

Tornar

La Casa de Cultura de Girona acull un projecte expositiu, impulsat pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, en el qual es recupera el tresor de les lletres del Tapís de la Creació de la catedral de Girona.

Aquesta mostra s’emmarca dins el programa «Arrels del gràfic», amb el qual el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya busca obres i documents que expliquin la història de les grafies al nostre territori per estudiar-les i desenvolupar-les en formats nous.

Aquest estudi permetrà fer una recreació digital de les lletres i donar a conèixer la convergència entre la història, l’art, el patrimoni, la fe, la cultura i el disseny, i, alhora, generarà un nou producte de fonts tipogràfiques, de les quals es podrà fer un ús habitual.

A l’exposició, que porta per nom «Les lletres del Tapís», es mostra l’estudi que Jesús del Hoyo, Cristina Simon i Cristina Flórez han realitzat de les tipografies que són a l’emblemàtic Tapís de la Creació ¿obra referencial de l’edat mitjana, exposada permanentment al Museu de la Catedral de Girona. Està previst que la mostra de l’estudi complet i la tipografia digital finalitzada sigui a la tardor de l’any 2015.

L’exposició es podrà veure a la sala Fita, de la Casa de Cultura de Girona, fins al dilluns 7 d’abril.

Per a més informació: http://www.casadecultura.org/activitats/287/11939/exposicio-quot-les-lletres-del-tapis-quot.

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca