.

CERCADOR

Notícies

Tornar

L'artista Pere Noguera al darrer número de la Revista de Girona.
22/03/2022

El número 331 de la Revista de Girona, de març i abril de 2022, editada per la Diputació de Girona, inclou un article de Cristina Masanés sobre els cincuanta anys de trajectòria artística de Pere Noguera.

Nascut a la Bisbal d’Empordà l’any 1941, localitat on segueix residint, Noguera es va formar a l’escola Massana amb l’escultor Eudald Serra. Als anys setanta inicia la seva trajectòria artística incorporant objectes domèstics i elements del paisatge amb un plantejament estètic i de procés, aproximant-se a l’arte povera. Aquesta mateixa década va esdevenir un pioner en el treball amb fotocòpies i amb la idea de treballar l’arxiu com a ready-made a partir de fotografíes i films trobats als mercats de vell. Com ell mateix diu a l’article: «És un material trobat, jo no he fet res, només seleccionar-lo i mostrar-lo».

També ha treballat amb un material tant ancestral com propi del seu entorn, el fang, utilitzant-lo per recobrir objectes i superficies per observar-ne el procés d’assecatge i les esquerdes que s’hi creen. Ha practicat la instal·lació i l’acció, en uns moments que aquests processos ni es plantejaven com a practiques artístiques.

Masanés destaca que: «Ja sigui en el seu vessant més semiòtic, amb fotocòpies i fotografies anònimes; més físic, amb elements com el fang i el rovell; o més objectual, amb els càntirs que no brollen i els rellotges sense agulles, hi ressona sempre una actitud amatent cap als processos naturals. Cal, però, adonar-se com una cosa porta a l’altra d’una manera necessària per obtenir una idea de conjunt».

Enllaç a la publicació

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca