.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Sessió de dibuix naturalista de l'artista Manel Bayo al Museu Etnogràfic de Ripoll
25/02/2022

El dijous dia 24 de febrer, al Museu Etnogràfic de Ripoll, es va realitzar una activitat relacionada amb l'exposició «Contra natura», de Manel Bayo.


L'artista va impartir-hi una triple sessió de dibuix naturalista a seixanta alumnes de dos centres educatius d'aquesta localitat. Concretament, dues classes de 3er dESO de l'Escola Vedruna i un grup de 4art d'ESO de l'IES Abat Oliba.


Bayo va fer una visita comentada de l’exposició abans d’iniciar la sessió, en la qual es va treballar la tècnica del dibuix amb llapis de grafit a partir de diversos models de plantes i flors.


A «Contra natura» Bayo planteja l’exposició en forma de joc —element constant en els seus projectes des que va començar aquesta pràctica artística a principis del segle xxi— mostrant al visitant un artefacte amb unes regles que pot decidir seguir o trencar per arribar a descobrir (i aquí rau l’objectiu de Bayo) les diferents capes que amaga la realitat. Però la seva proposta va més enllà: intencionadament (o no, de nou el joc) vol mostrar al visitant el sentit de la vida i els seus límits. Aquestes múltiples lectures del seu plantejament converteixen la mostra en una exposició metalingüística en què es parla més de la manera com mirem o dels mecanismes de comunicació i transmissió utilitzats que no pas dels sentiments que provoca la visió d’una flor bonica.

La mostra deixa Ripoll aquest dilluns dia 28 per traslladar-se a Blanes, on es podrà veure a la Casa Saladrigas del 4 de març al 3 d'abril.


Més informació

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca